Lange titel:
Open dag Landgoed De Verbinding in Eefde

Wanneer:
maandag 10 juni 2019
Waar:
Eefde

Omschrijving

Verbinding kleinKas op Landgoed De VerbindingOp maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) is er een open dag op Landgoed De Verbinding in Eefde, een voorbeeld­project voor agro-ecologische landbouw en zelf­voorzienend leven, waar de gezonde waardes van de natuur en aanwezige eco­systemen worden gerespecteerd en onder­steund. 

Louise Treur, bewoonster van Landgoed De Verbinding: “Tijdens de open dag willen we iedereen graag laten zien en voelen wat een bij­zondere plek dit land­goed is. Er zijn zoveel mensen die voelen dat het anders moet met de natuur. Velen willen iets doen maar weten niet hoe. Wij hebben de stap genomen om anders te leven en zien wat een verande­ring dat teweeg brengt voor de natuur en voor ons­zelf. Dit gevoel van 'het kan wel' willen we doorgeven aan de bezoekers.” 
Bezoekers krijgen uitleg over de aan te leggen voedsel­bossen, de permacultuur­tuin en oude fruit­boomgaard met bijen­kassen. De bewoners laten zien welk effect de rotatie­begrazing van hun vee heeft op het land en daarbij delen ze graag de ervaringen met hun weg naar zelf­voorzienend leven en het loskomen van de consumptie­gerichte maatschappij. 
Er zijn rondleidingen, een proeverij van diverse gerechtjes van eetbare wilde planten, muziek, kamp­vuur, vlier­bloesemsiroop en brandnetel­bier. Voor de kinderen is er lekkers van het kamp­vuur en ze kunnen met de dieren.
De open dag is van 10.00 - 16.30 uur op Landgoed De Verbinding, Dortherdijk 51, 7211 LR in Eefde.

Website

Locatie:
Eefde


Locatie

Locatie:
Eefde

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail