Lange titel:
IJsseljazz, gratis toegankelijk Jazz en Bluesfestival

Wanneer:
zondag 8 september 2019

Omschrijving

IJsseljazzProg2019GEWOp elke 2e zondag in september, dit jaar dus op 8 september, vindt in Gorssel het IJsselJazz festival plaats. Het gratis toegankelijke jazz- en blues festival in hartje Gorssel heeft twee grote podia en een uitgebreid foodplein. 
  

Winkels, restaurants en Museum MORE geopend

Tijdens IJsseljazz zijn veel winkels in Gorssel geopend. Natuurlijk kunt u ook terecht in de café's en restaurants en ook Museum MORE is open (zoals iedere dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur). 

Rabobank podium Hoofdstraat
Op het Rabobank podium in de Hoofdstraat openen de weergaloze jazz­muzikanten van BRUUT & gitaar­gigant Anton Goudsmit het festival. Daarna is het de beurt aan Ntjam Rosie met haar warme r&b klanken. ‘Rock your baby’ George McCrae swingt samen met soulformatie Motownhead op het Rabobank podium. En als daverende slotact speelt de succesvolle rockband de Vandenberg’s MoonKings het podium aan de Hoofdstraat plat. De Vandenberg’s MoonKings is de band van Ad van de Berg, bekend van de bands Vandenberg en Whitesnake. Traditioneel is het jazz troef op het Rabobank podium, maar voor de MoonKings maken we graag een uitzondering

Grolsch blues podium
Het podium op het Nijverheids­plein opent met twee rockende bluesbands. De mannen van The Bellymen trappen af, gevolgd door de band Easterfield. Rootbag speelt zijn hypnotiserende delta blues en de Thomas Toussaint Band brengt Amerikaanse blues met heerlijk harmonicaspel. Camille Sledge & Band sluit af met een fenomenale show met eigen swingende soulnummers en Sledge klassiekers op het blues podium.
  

Programma:
 

Rabobank podium (Hoofdstraat):

13.30 uur  Bruut & Anton Goudsmid

15.15 uur  Ntjam Rosie & Band

17.00 uur  George McCrae & Motownhead

18.45 uur  Vandenberg's Moonkings

 

Grolsch podium (bluespodium, Nijverheidsplein):

13.00 uur  The Bellyman

14.30 uur  Easterfield

16.30 uur  Rootbag

18.30 uur  Thomas Toussaint Band

20.30 uur  Camille Sledge & Band

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail