Lange titel:
GKK-Café met Monique Wagemakers

Wanneer:
dinsdag 3 september 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Ook in het nieuwe seizoen is er weer iedere eerste dinsdag van de maand het ‘Gorssels Kunst­KringCafé’ in De Hoek in Gorssel. Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek voor een presentatie door een inspirerende gast en een goed gesprek met elkaar.

Monique Wagemakers
MoniqueWagemakersGKK FotoLauraBouwmeesterMonique Wagemakers (Foto Laura Bouwmeester)Gast is dit keer Monique Wagemakers. Henk van Gogh gaat met haar in gesprek over haar carrière van danspedagoog tot internationaal operaregisseur, over haar passie voor opera, over haar enthousiasme om te werken met jonge talent­volle zangers, over de samenwerking met dirigent en ontwerpers. Over het omzetten van muziek en libretto naar spannende beelden en aantrekkelijk muziek­theater.

Monique Wagemakers studeerde dans­pedagogiek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Inmiddels is zij al ruim 30 jaar werkzaam als internationaal opera­regisseur.
Voor haar productie van Puccini’s Madama Butterfly voor de Staatsoper Stuttgart, ontving zij een nominatie als ‘regisseur van het jaar’ van het tijdschrift Opernwelt.
De Vereniging Vrienden Neder­landse Reisopera beloonde haar met de Vriendenprijs voor haar vele ensceneringen. Ze regisseerde in binnen- en buitenland o.m. Carmen, Peter Grimes, Fidelio, La Traviata, Un ballo in maschera, Ariadne auf Naxos, Lulu, Rigoletto (Teatro Real Madrid en Gran Teatre del Liceu Barcelona), Der Fliegende Hollander (Opera Vancouver), Een Ziel van Hout (Holland Festival).Voor de Nationale Opera en Ballet Amsterdam regisseerde zij Madama Butterfly, Rigoletto en Lucia di Lammermoor en onlangs een reprise van Cimarosa’s Il matrimonio segreto met de jonge zangers van de Nationale Opera Studio. Deze productie betreft een eerste samenwerking van de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid en Nationale Opera en Ballet. Monique was 14 jaar dramadocent aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. Op dit moment werkt ze aan de voorbereidingen van Monteverdi’s Orfeo in samenwerking met Studio Drift voor de Nederlandse Reisopera.(Première januari2020).

GKK Café
Het Kunstcafé wordt georganiseerd door de Gorsselse KunstKring (GKK), maar ook niet-leden zijn welkom in Eetcafé de Hoek van 17.00 tot 19.00 uur.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er, voor wie dat wil, een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

   

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail