Lange titel:
GKK-Café: Annemarie Haverkamp

Wanneer:
dinsdag 5 november 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Iedere eerste dinsdag van de maand is er het ‘Gorssels Kunst­KringCafé’ in De Hoek in Gorssel. Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek voor een presentatie door een inspirerende gast en een goed gesprek met elkaar.

­­AnneMarie Haverkamp c foto Jan Willem Kaldenbach kleinAnnemarie Haverkamp (foto Jan Willem Kaldenbach)Op 5 november is Annemarie Haverkamp te gast. Annemarie won onlangs de Bronzen Uil voor ‘beste Nederlands­talig debuut’. “De jury was onder de indruk van de uitgemeten zakelijk­heid waarmee de auteur erin slaagt om wat onafwend­baar is, menselijk te maken”, zei de juryvoorzitter over haar roman 'De achtste dag'. 
Sonja van der Chijs gaat met Annemarie Haverkamp in gesprek over het schrijver­schap. Haverkamp werkt al twintig jaar als journalist; ze schreef haar eerste stukjes voor het Gelders Dag­blad in Zutphen. Intussen is ze hoofd­redacteur van het Nijmeegse universiteits­blad Vox en werkt ze freelance voor diverse landelijke kranten en maga­zines. In haar serie ‘Ik heb geleefd’ in het Algemeen Dagblad en De Stentor interviewt ze wekelijks iemand die nog maar kort te leven heeft.

Annemarie Haverkamp groeide op aan de IJssel in Epse. Nu woont ze met man en zoon in Nijmegen. Zoon Job is een kleine bekendheid. Al sinds zijn geboorte schrijft Haver­kamp in dagblad De Gelderlander columns over het jongetje dat tot ontsteltenis van zijn ouders meer­voudig gehandicapt ter wereld kwam. Over de twijfels en angsten die zijn bestaan met zich meebracht, schreef ze in 2010 de non-fictieroman ‘Dolgelukkig zijn wij’. Het boek werd in de media geprezen om zijn eerlijkheid: Haverkamp gaat de vraag of haar zoon een mens­waardig bestaan kan leiden niet uit de weg en spreekt open over thema’s als schaamte en rouw. 

Sonja van der Chijs gaat met haar in gesprek over haar boeken en over de vraag: waarom schrijf je? Schept het orde in je hoofd? Waarom moest er een fictie­boek komen? Ook zoon Job komt aan bod. Haverkamp zei eerder dit jaar in de Volkskrant dat ze twee nacht­merries heeft: de eerste is dat haar gehandicapte zoon eerder overlijdt dan zij, de tweede is dat Job haar overleeft en alleen achterblijft.

 

GKK Café
Het Kunstcafé wordt georganiseerd door de Gorsselse KunstKring (GKK), maar ook niet-leden zijn welkom in Eetcafé de Hoek van 17.00 tot 19.00 uur.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er, voor wie dat wil, een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

   

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail