Lange titel:
GKK-Café: John Ligtenberg

Wanneer:
dinsdag 3 december 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

John Ligtenberg 4portret kleinJohn LigtenbergIedere eerste dinsdag van de maand is er het ‘Gorssels Kunst­KringCafé’ in De Hoek in Gorssel. Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek voor een presentatie door een inspirerende gast en een goed gesprek met elkaar.

Op 3 december 2019 is de schilder John Ligtenberg te gast.
John Ligtenberg heeft als schilder ruimschoots zijn sporen verdiend. Hij beheerst zowel het figura­tief als het abstract schilderen. Impulsief én tegelijk aftastend gaat hij vast­beraden zijn eigen weg. “Het beeld wordt gecreëerd in mijn geest en vanuit mijn ziel vorm­gegeven. Hij creëert zijn eigen wereld met een altijd herken­bare techniek door acryl- en olie­verf op elkaar te laten inwerken. Als grenzen vervagen. Met de nodige emotie (en muziek als extra inspiratie) worden zijn thema’s gevoed, die hij vaak in series uit­werkt. Zo geeft hij op persoonlijke wijze diepere betekenis aan dat wat veelal als ‘ongrijp­baar’ wordt gezien. De laatste tijd is hij bijvoorbeeld gefascineerd door het milieu­vraagstuk. En ‘water’ vormt een steeds terugkerend onder­werp. John Ligtenberg exposeert nationaal en internationaal (van Moskou tot Dubai tot in het Louvre in Parijs). Hij won oeuvre­prijzen zoals de toekenning door Arte Firenze van de Sandro Botticelli-prijs die hem werd uitgereikt in het Museo Casa di Dante in Florence, voorts in Rome en in New York. Zijn schilderijen worden meestal aan­gekocht voor particuliere collecties. 
John Ligtenberg schildert ook in opdracht, geeft workshops en verzorgt schilder­vakanties in Italië en in zijn tweede vaderland Tsjechië, waar hij tevens woont en een atelier heeft. Daar in Kutna Hora is hij bovendien de curator van de Dutch Art Expo. Als grenzen vervagen. In ons land had hij o.a. een atelier in Huize Dorth.
John Ligtenberg heeft het kunstcafé een primeur beloofd: zijn ontwikkeling van een nieuwe schilder­techniek! Want hij stelt zichzelf met opzet voor steeds lastiger opgaven. Dat wellicht om het toeval nog beter naar zijn hand te zetten?. De gast neemt zowel schilderijen, afbeeldingen als filmpjes mee. Dick van Welzen gaat met hem in gesprek.

GKK Café
Het Kunstcafé wordt georganiseerd door de Gorsselse KunstKring (GKK), maar ook niet-leden zijn welkom in Eetcafé de Hoek van 17.00 tot 19.00 uur.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er, voor wie dat wil, een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

   

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail