Lange titel:
GKK-Café: Melgert Spaander, klokkenrestaurator

Wanneer:
dinsdag 3 maart 2020
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Melgert Spaander foto Bert Strijbos kleinMelgert Spaander (foto: Bert Strijbos)Iedere eerste dinsdag van de maand is er het ‘Gorssels Kunst­KringCafé’ in De Hoek in Gorssel. Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek voor een presentatie door een inspirerende gast en een goed gesprek met elkaar.

Op dinsdag 3 maart vindt een bijzondere ontmoeting plaats, namelijk met Melgert Spaan­der. Met veel passie spreekt Melgert over wat hij het liefst doet en waarin hij een meester is: het restau­reren en onderhouden van klokken en spee­ldozen. En dat is een kunst! Hij komt daarvoor in koninklijke paleizen, kastelen en historische buiten­plaatsen. Maar zijn klantenkring is natuurlijk veel breder en hij werkt voor een­ieder met hetzelfde genoegen. Restauratie is alleen mogelijk in zijn atelier in Zut­phen. 
Wie is deze bijzondere, doch bescheiden man die hiervoor een koninklijke onder­scheiding ontving? 
Sonja van der Chijs gaat gedurende bijna twee uur met Melgert Spaander in gesprek over zijn passie: als uurwerk­restaurator, klokkenluider en luid­meester en over hoe je de kennis over unieke uu­rwerken kunt behouden. Het gesprek za­l worden opgeluisterd met foto’s en geluids­fragmenten (uurwerken met speelwerk zijn Melgerts specialisme).  
Voor meer informatie zie www.melgertspaander.nl

GKK Café
Het Kunstcafé wordt georganiseerd door de Gorsselse KunstKring (GKK), maar ook niet-leden zijn welkom in Eetcafé de Hoek van 17.00 tot 19.00 uur.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er, voor wie dat wil, een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

   

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail