Lange titel:
Jubileumconcert met Camerata Delft in Kapel op 't Rijsselt

Wanneer:
zondag 20 oktober 2019
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

CamerataDelftKapel op 't Rijsselt biedt 25 jaar verrassing en variatie in muziek, van hoogstaande kwaliteit met een knipoog. Het 25-jarig jubileum wordt gevierd met een ambitieus concert­programma. Dit feestelijke jubileum­concert heeft dan ook niet voor niets de titel 'Hoogstaand hilarisch'.  

U hoort en ziet twee wereldlijke cantates van Johann Sebastiaan Bach (zijn muziek mag toch serieus worden genoemd) in de vorm van mini-opera’s: de Koffiecantate Schweigt stille, plaudert nicht (BWV 211) en de Boerencantate Mer hahn en neue Oberkeet (BWV 212).

Het ensemble: Camerata Delft
Dit jubileumconcert wordt verzorgd door barok-ensemble Camerata Delft dat daarvoor met maar liefst 9 musici en 3 vocalisten naar Eefde komt..
Camerata Delft is een gerenommeerd ensemble dat zichzelf presenteert met de slogan: een nieuw geluid in oude muziek. Het staat voor "persoonlijke, fantasievolle uitvoeringen van vooral 17e en 18e eeuwse kamermuziek op bijzondere locaties". De musici streven er naar het nieuwe geluid in de barokmuziek te brengen door met respect voor het origineel te variëren in bezetting, uitvoering en instrumentarium, met eigen arrangementen en door hecht en levendig samenspel.
Wat past er beter in de Kapel?

De solisten
De vocale solisten in dit concert zijn:
Sopraan Wendy Roobol. Zij speelt o.a. de rol van de aan koffie verslaafde dochter Lieschen. In februari van dit jaar bracht Wendy met haar collega's van Le Nuove Musiche nog een prachtig concert met muziek van Claudio Monteverdi, waarmee zij haar veelzijdigheid onderstreept.
Bariton Sinan Vural speelt Herr Schlendrian in de Koffiecantate. Hij is als solist vaak te horen in het oratoriumrepertoire en geeft regelmatig liedrecitals.
Joost van Velzen, tenor is de verteller en speelt Herr. Diskau.Hij heeft zich in zijn professionele carrière gespecialiseerd in de combinatie van oude muziek en theater.
Regisseur Annechien Koerselman heeft vele voorstellingen geregisseerd op het gebied van teksttoneel, muziektheater en opera. In al haar projecten is muziek de rode draad.

Reserveren en informatie
Entree (losse kaartjes) € 20,- per persoon; jongeren t/m 18 jaar gratis (wel reserveren).
Reserveren (kosteloos) wordt aanbevolen en kan per e-mail  , of telefoon 0575-570521 of met het formulier op de de website 
Maar let op: het concert om 11.30 is reeds volledig uitverkocht. Om 15.00 uur is er een tweede concert. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit extra concert. Kijk hiervoor op de kapelwebsite.

  

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail