Lange titel:
Themacafé in De Borkel: lezing Bas Steman

Wanneer:
dinsdag 1 oktober 2019
Waar:
De Borkel

Omschrijving

Steman Bas kleinBas Steman, op 1 oktober in De BorkelOp dinsdag 1 oktober om 14.30 is schrijver Bas Steman te gast bij De Bor­kel. Hij komt vertellen over zijn boek ‘Morgan, een liefde’.

Me de roman 'Morgan, een liefde' brengt Steman een verrassend en gewaagd thema binnen de litera­tuur. Dit overdonderende, ontroerende en auto­biografische boek gaat over de liefde, de oorlog (Market Garden), het leven en de dood, over het mysterie van de ziel en de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt. 
Een soldaat Morgan in de jaren veertig, een schrijver van ver na de oorlog. Op onverklaar­bare wijze blijken hun levens met elkaar verweven. Een zoek­tocht voert de schrijver naar Wales, naar de geliefde van de op 19 september 1944 gesneuvelde para­trooper Morgan uit het 10e bataljon. 

Het verhaal heeft al veel mensen geroerd. Steman was te gast in verschillende radio-­ en televisie­programma’s. 'Morgan, een liefde’ wordt vertaald in het Engels en Welsh en verscheen ook als luister­boek.
Steman is een geboren verteller en voorlezer. Hij is regelmatig te zien op Omroep Gelder­land als presentator en als ‘ridder van Gelre’. In deze bijzondere lezing gaat hij dieper in op de auto­biografische achtergronden en de totstandkoming van deze roman. Een ontroerende lezing die bij zal blijven. Na afloop is er gelegen­heid om het boek aan te schaffen en te laten signeren.
De lezing begint om 14.30 uur.

De organisatie is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. Kaarten in de voorverkoop kosten € 6 en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Bechtle, het restaurant van De Borkel en de Bibliotheek Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: tel. 06–12970642 of 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail