Lange titel:
Gespreksavond: Van monoloog naar dialoog

Wanneer:
woensdag 16 oktober 2019
Waar:
De Brink

Omschrijving

Tijdens de Jan Terlouw lezing in december 2018 sprak schrijver en colum­nist Bas Heijne over je leren open­stellen voor de inzichten van anderen, om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. Deze pakkende stelling prikkelde Gorssel­naren Rudi Thomas en Hans de Weger om dit in praktijk te gaan brengen. Het idee was geboren: een groep oprichten, in een vaste regel­maat bij elkaar komen en dan het gesprek met elkaar aan te gaan: van monoloog naar dialoog.
Maandelijks bij elkaar komen en met elkaar in gesprek gaan over (actuele) onderwerpen: het gaat er daarbij niet om alleen maar meningen uit te wisselen, maar juist verdieping te zoeken in de achterliggende gedachte­gang van de ander bij de totstandkoming van haar of zijn mening. Het is dus geen discussie of elkaar over­tuigen, maar juist door middel van gesprek nader tot elkaar komen.

Het staat daarbij iedereen vrij eigen onderwerpen in te brengen en er is gelegen­heid om met onbekenden, dus onbevangen, in gesprek te gaan. Niets ligt vast, de uitkomst kan een verrassing zijn en door kennis te nemen van de opvattingen van de ander kan een ieder zijn horizon verbreden.
Het streven is maandelijks op een vaste avond bijeen te komen van 20.00- 22.00 uur. Er zal een kleine bij­drage worden gevraagd voor de huur van de ruimte..

De eerste bijeenkomst is op 16 oktober 2019 om 20.00 uur in De Brink, het bijgebouw van de protestantse kerk in Gorssel. De avond wordt geopend door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. 
Informatie: Hans de Weger via e-mail:  of via tel.: 06-44782873.

Locatie:
De Brink


Locatie

De Brink
Locatie:
De Brink

Omschrijving

De Brink is het bijgebouw van de kerk in Gorssel
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail