Lange titel:
Lezing GKK: Rembrandts techniek

Wanneer:
woensdag 13 november 2019
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

GKKLaar kleinMichel van de Laar werkend aan de ChristuskopOp woensdagavond 13 november geeft Michel van de Laar speciaal voor het Rembrandt­jaar een lezing bij de Gorsselse Kunst­kring: ‘Rembrandts techniek aan de hand van onderzoek, restauratie en recon­structie’.

Van de Laar (1966) werkte 25 jaar lang als restaurator van schilderijen in het Rijks­museum. Hij restaureerde daar onder meer De Staalmeesters en Jeremiah treurend over de verwoesting van Jeruzalem. In 1990 werkte hij zelfs aan de Nacht­wacht. In zijn eigen atelier restaureerde hij voor een particuliere klant een van Rembrandts Christus­koppen, een schilderijtje dat onlangs in Londen door Sotheby's werd geveild en werd gekocht door Louvre Abu Dhabi. 
Van de Laar was ook te zien in de succesvolle tv-serie ‘Het Geheim van de Meester (Avrotros) waarin diezelfde Jeremiah, maar ook het Portret op jeugdige leeftijd van Rembrandt werden gerecon­strueerd. Tevens was hij verantwoordelijk voor de veroudering van de reconstructies.

Michel van de Laar werkt sinds 1978 in de familietraditie die door zijn grootvader in 1912 is begonnen. Sinds 2014 werkt hij als zelfstandig restaurator in ‘s Hertogenbosch en Amster­dam.

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Residentie de Roskam (achter Restaurant Loetje, Hoofdstraat 26 te Gorssel). De zaal is open om 19.30 uur. Belangstellende niet-leden zijn welkom en betalen € 10. Reserveren is niet mogelijk.
Informatie: .

 

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail