Lange titel:
Lezing De Elf Marken: schoolplaten van Isings

Wanneer:
donderdag 16 januari 2020
Waar:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

DamAdam1650 kleinIsings: De Dam in Amsterdam rond 1650Op donderdag 16 januari verzorgt Walter Lodewijk in Eefde een lezing over de school­platen van Isings.
Walter Lodewijk was in zijn werkzaame leven directeur van het Stads­museum Harder­wijk. Hij vertelt over de school­platen van Isings. Johan Herman Isings (1884-1977) was een veel gevraagde illustrator. Hij verluchtte honder­den boeken, maar werd vooral bekend door de school­platen die hij tussen 1910 en 1970 maakte. Deze school­platen zullen bezoekers van de lezing bekend voorkomen. In een tijd waarin beeld­schermen nog toekoms­tmuziek waren, werden dergelijke platen in de les ingezet en vormden ze vaak een vast onder­deel van het klasse-interieur. De platen laten veelal een reeks culturele en economische hoogte­punten zien. Politieke of religieuze tegen­stellingen zijn zelden afgebeeld. Alle 43 schoolplaten zullen de revue passeren.

De lezing vindt plaats in Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde. De deuren gaan om 19.30 open en de lezing begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5. 

  

Locatie:
Het Hart, Eefde


Locatie

Het Hart, Eefde
Locatie:
Het Hart, Eefde

Omschrijving

Het Hart, Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde
Locatie op Google Maps
Website van Het Hart

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail