Lange titel:
Brederode, Lijbaart en Matangi Strijkkwartet

Wanneer:
zondag 16 februari 2020
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Wolfert Brederode (piano), Joost Lijbaart (slagwerk) en het Matangi Strijkkwartet geven zondagochtend 16 februari een concert in de Kapel.

Ruins and Remains
Kapel BrederaodeWolfert Brederode componeerde het muziek­stuk Ruins and Remains waarbij hij zich liet inspireren door de immens tragische gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereld­oorlog. Het einde ervan markeerde de overgang van het oude naar het nieuwe Europa. Waarom zijn dergelijke grote verschuivingen altijd verbonden met zoveel menselijke ellende dat woorden tekort schieten om het te beschrijven? Met zijn aangrijpende en toch zeer toegankelijke compositie probeert de componist deze leemte te duiden en te vullen. Een muzikale contemplatie over menselijke destructiedrift en veerkracht.
Het is een klassiek gecomponeerd stuk maar dan van deze tijd.

De musici
Percussionist Joost Lijbaart en pianist Wolfert Brederode hebben naam gemaakt als veelzijdige musici en behoren tot de top van de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Ze werken samen in diverse ensembles. 
Het Matangi strijkkwartet is al bijna twee decennia toonaangevend in het Nederlandse muziekleven met de meest uiteenlopende projecten en samenwerkingen. De musici hebben al eerder hun krachten gebundeld voor diverse dans-, theater- en televisie­producties. Wolfert componeerde voor het kwartet het werk Shadowchild dat is verschenen op een van hun CD's. Met het project Ruins & Remains gaat de lang gekoesterde wens in vervulling om gezamenlijk een toegankelijk maar ook enigmatisch concert­programma op de Nederlandse en internationale podia ten gehore te brengen.

Aanvang 11.30 uur, einde ongeveer 13.15 uur
Entree € 17,50.
Reserveren wordt zeer aanbevolen en kan via de website (zie hieronder) of op telefoonnummer 0575-570521 (ook via voicemail).

 

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail