Lange titel:
De Harmonie gaat op Spaanse tour

Wanneer:
zondag 1 maart 2020
Waar:
Ontmoetingskerk Eefde

Omschrijving

Joop Boerstoel fotorh Studio Richard HulshofDirigent Joop Boerstoel - foto Studio Richard HulshofDe Harmonie Gorssel-Eefde heeft weer een mooi concert op het programma staan. Op zondag­middag 1 maart zal er vooral Spaans­talige en Spaans getinte muziek klinken in de Ontmoetings­kerk te Eefde.
Onder leiding van de enthousiaste gastdirigent Joop Boerstoel komt de muzikale passie bij De Harmonie helemaal los. Romantiek en dans, de luisteraar gaat het allemaal ervaren. Van flamenco naar tango met een heuse bolero en een vleugje paso doble tussendoor. Je waant je in Andalusië… Ook de muzikale jeugd en gast­medewerkers zullen de Spaanse accenten versterken.

Orkest, jeugdorkest en (blok)fluitgroep nemen de luisteraar muzikaal mee op reis naar het Zuidwesten van Europa. Spanje, een land dat zich kenmerkt door zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Prachtige muziek, dans en wijn. Het concert van 1 maart bevat diverse van deze ingrediënten. Op het programma o.a. de ‘El Bolero de Carmelo’ van Ferrer Ferran, ‘El Cid’ (Een Spaanse ridder) van Bert Appermont. Een solo voor altsaxofoon en orkest, met als soliste Dieuwertje ten Brinke. Een heuse paso doble mag en zal natuurlijk ook niet ontbreken.

Maar er is ook ander 'vuurwerk' te verwachten: de historische (vulkanische) eruptie van de Vesuvius bij Pompeï is op een werkelijk prachtige wijze gecomponeerd! De klankkleuren van De Harmonie komen bij dit stuk uitstekend tot zijn recht.

Kaartjes kosten slechts € 5,-
De deuren van de kerk gaan om 14.00 uur open. Het concert begint om 14.30 uur en zal ongeveer tot 16.00 uur duren.
Na afloop kunt u nog gezellig napraten onder genot van een drankje.

  

Locatie:
Ontmoetingskerk Eefde


Locatie

Ontmoetingskerk Eefde
Locatie:
Ontmoetingskerk Eefde

Omschrijving

Schurinklaan 1, 7211 DD Eefde
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail