Lange titel:
Themacafé De Borkel met Marita Coppes

Wanneer:
dinsdag 10 maart 2020
Waar:
De Borkel

Omschrijving

CoppesBoek kleinOmslag boel Marita CoppesOp dinsdagmiddag 10 maart vanaf 14.30 uur is Marita Coppes te gast bij De Borkel. Zij verzorgt een lezing over haar boek ‘De laatste verhalen­weefster’. 

Verhalenweefsters
Is het noodlot niet anders dan een familieverhaal dat zich herhaalt? En zo ja…. zijn we in staat om familie­patronen te doorbreken? Met deze vragen krijgt Kate Baker, een veelbelovend advocate uit Guate­mala te maken als haar vader overlijdt en ze ontdekt dat hij tijdens de burger­oorlog opdracht heeft gegeven een Maya­dorp uit te roeien om plaats te maken voor olie­boringen. Kate kent alle inwoners van dit dorp uit de verhalen van haar geliefde nanny Calixta en weet dat het dorp befaamd was om zijn verhalen­weefsters. Deze vrouwen kunnen familie­geschiedenissen weven zoals ze echt gebeurd zijn en zijn in staat om de weef­fouten op te sporen die ervoor zorgen dat familie­geschiedenissen zich herhalen. Kate wordt gedwongen om haar familie­geschiedenis onder ogen te zien en zal moeten uitvinden in hoeverre zij verantwoordelijk­heid kan nemen voor hetgeen haar vader heeft vernietigd. Is het aan haar om de traditie van de verhalen­weefsters, die door toedoen van haar vader dreigt uit te sterven, te beschermen en voort te zetten?

Familiepatronen
Door de ontmoeting met de Tzama, een inheemse voorvechter van het regen­woud in Ecuador, maakte Marita Coppes van dichtbij zijn strijd mee tegen de praktijken van een olie­maatschappij op zijn leefgebied. In de lezing zal ze vertellen hoe zij hun ontmoeting verwerkte in haar boek en dieper ingaan op familie­patronen vanuit een inheems perspectief.

Informatie
De organisatie is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,- entreekaarten kopen bij Bechtle, de Bibliotheek Gorssel en in het Restaurant van De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 12970642 of.

 

 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail