Sublieme seizoensopening bij Achter ‘t Peerd

Gepost in Nieuws

Het clubterrein en de omgeving van koetsiersvereniging Achter ’t Peerd waren afgelopen weekend 5 en 6 april het podium voor de start van het outdoor seizoen bij het mennen. Het is al jaren bij de menvereniging traditie om het eerste weekend van april, als de menners weer naar buiten gaan, een samengestelde menwedstrijd te organiseren. Dit jaar alweer voor de 24e keer, dus dat belooft wat voor volgend jaar, als naar verwachting het 25-jarig jubileum van dit treffen gevierd gaat worden.

Subtop
SGMW20147KLSpectakel bij de waterbak tijdens de menwedstrijden van Achter 't Peerd. Klik op de foto voor vergroting en meer foto's.105 deelnemers hadden zich ingeschreven in diverse klassen met enkelspan, tweespan, vierspan en langspan en dan met pony’s en paarden. Ook de nationale subtop, die deze wedstrijd vaak ziet als een prima training, was aanwezig. Op zaterdag was er de dressuur, waar paard/pony en koetsier aan de jury laten zien wat zij beheersen, en de vaardigheid van het kegeltjesrijden.

Marathon
Zondag was er de marathon, bestaande uit een wegtraject, op tijd gereden, rond het clubterrein over diverse zandpaden en daarna op het binnenterrein de zes opgestelde hindernissen, waarbij de waterbak als de spectaculairste hindernis wordt gezien. Geholpen door bijna ideale weersomstandigheden kon het aanwezige publiek genieten van heel veel menplezier en vakmanschap. Aan het eind van de zondagmiddag kon de organisatie dan ook zeer tevreden terugkijken op een prima verlopen seizoensopening.

Bij de prijsuitreiking, door Berend-Jan Bussink van de gemeente Lochem, was Marieke Witteveen-Versluis de beste deelnemer van de eigen vereniging en zij mocht dan ook de ‘Baaderprijs’ in ontvangst nemen.

Meer informatie, foto’s en uitslagen op www.achtertpeerd.com en www.facebook.com/achtertpeerd  


Gorssel, 7 april 2014

aa

bb

cc

dd

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail