Kunstroute in Gorssel

Gepost in Nieuws

In het paasweekend 19, 20 en 21 april, dagelijks van 12 tot 17 uur, wordt in alle kernen van de gemeente Lochem wederom de Kunstroute georganiseerd. Dit jaar zullen ongeveer honderdveertig kunstenaars hun werk exposeren waarvan dertig in Gorssel en omgeving. 

 
    KunstrouteAgnes

     V.b.n.b.: werk van Agnes Oolthuis Welink, het
     Tafelhuis in Epse waarin Joost Dekker exposeert 
     en 'Kilimanjaro' van Henny van Essen.

    KunstrouteArkenbout

    KunstrouteHennyvanEssenKilimanjaro325

Veelzijdige kunstroute
Het is alweer de vijftiende editie van de Lochemse Kunstroute en het is uitgegroeid tot één van de grootste en veelzijdigste kunstroutes van Nederland. Het kunstaanbod is zeer divers en geeft een goed beeld van het veelzijdige talent en creativiteit in onze regio. Ook de locaties zijn soms bijzonder, zo exposeert de Epser kunstenaar Joost Dekker in zijn zelf ontworpen woning ‘het Tafelhuis’.

Drie zones
De Lochemse Kunstroute is opgedeeld in drie zones. Gorssel, Eefde en Epse vormen de zone West. Op tien locaties in Gorssel, Eefde en Epse vindt u uiteenlopend werk van zo’n dertig kunstenaars. In De Brink bij de kerk in Gorssel exposeren zeven kunstenaars en het is een goed punt om uw route te beginnen.

Gorsselse schilderclub Het Koerhuis
Aan de Kunstroute doen ook een aantal Gorsselse schilders mee van de teken- en schildersclub Het Koerhuis. Zij exposeren in De Kleine Galerie aan de Domineesteeg 4 Gorssel. Daar kunt u geabstraheerde landschappen in acryl en figuratieve schilderijen van Elly Kunst bekijken, figuratief impressief en soms abstract werk van Lyda te Linde, en Hennie van Essen toont zes nieuwe schilderijen in acryl met gemengde vrije technieken en abstract werk.
 

Meer:

 

Gorssel, 13 april 2014

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail