Fraai voorjaarsconcert Kunstmin

Gepost in Nieuws

Zaterdag 5 april jl. gaf muziekvereniging Kunstmin in ’t Trefpunt haar jaarlijkse voorjaarsconcert. In de sporthal, die voor deze gelegenheid  tot een prachtige concertzaal was omgebouwd, bracht Kunstmin met haar nieuwe dirigent Jan Schoonhoven een gevarieerd programma onder de titel Concerto d’amore.

Pilatus, mountain of dragons
Er was duidelijk veel zorg besteed aan de aankleding van de zaal, met een verhoogd podium waardoor het orkest voor alle bezoekers goed te zien en te horen was. Voor de pauze steeg het A-orkest tot grote hoogte met o.a. een bezielde uitvoering van het orkestwerk Pilatus, mountain of dragons. Nadat het verhaal achter deze compositie door ladyspeaker Elsemieke Detert oude Weme-Meulenbrugge was verteld, liet het orkest op indrukwekkende wijze horen hoe de componist het verhaal tot muziek heeft verklankt.

Jeugdorkest
KunstminJeugdorkestConcordia-KunstminolvIna EsselinkKLJeugdorkest Concordia-Kunstmin o.l.v. Ina EsselinkNog voor de pauze liet ook de jeugd van Kunstmin van zich horen. Sinds september is het jeugdorkest samengevoegd met het jeugdorkest van Concordia uit Eefde. Onder de frisse leiding van dirigente Ina Esselink lieten de jongeren horen dat ze al heel wat in hun mars hebben. Ook de samenwerking met de jonge blokfluiters (onder leiding van Elly Meulenbrugge) viel bij iedereen goed in de smaak.

Concerto d'amore
Na de pauze stond het concert wat meer in het teken van de lichte muziek. De aftrap voor dit gedeelte was het titelwerk van de avond: Concerto d’amore van Jacob de Haan. Een mooi intermezzo vormde een spetterend drumduet van Allard Faber en Wietse Kuiper, gespeeld op twee drumstellen op een speciaal daarvoor opgehoogd podium.

Kunstmin sloot de avond af met enkele bekende klanken uit de film- en popmuziek, waarbij het publiek met name de Doe Maar-medley wist te waarderen.

Op 4 juli in het Openluchttheater Gorssel
Duidelijk was dat Kunstmin ook met haar nieuwe dirigent jong en oud muzikaal weet te boeien. Dat smaakt naar meer. Op vrijdagavond  4 juli kan dat, want dan is Kunstmin te zien in het Openluchttheater in Gorssel, waar het orkest zich zal onderwerpen aan enkele enthousiaste lokale 'dirigenten' die graag één keer een heuse maestro willen zijn.

Meer informatie hierover later op deze website en de website van Kunstmin


Gorssel, 11 april 2014

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail