Scouting ‘Kompasnaald’ voor derde keer op rij winnaar

Gepost in Nieuws

De patrouille van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ heeft in het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden gewonnen van hun subregio ‘de Graafschap’. Maar liefst 10 groepen uit de regio deden hieraan mee. Het thema was ‘Pirates’. De scouts mogen het wisselschild voor het derde opeenvolgende jaar in het clubhuis hangen! Een bijzondere prestatie.

Pirates
KompasnaaldKL6De ingang van het kampterrein bevond zich op coördinaat 21378-46456. Het thema ‘Pirates’ kwam overal in terug. De keukens, gesjord van palen en hout waren omgebouwd tot piratenschepen  voorzien van piratenvlaggen, zeilen, sturen en hier en daar een zeemeermin. Alle scouts liepen een hike met onderweg posten en tochttechnieken.
 

Gekaapte prinses
KompasnaaldKL5a
Het was allemaal om een prins te helpen die verdrietig was om zijn prinses, die gekaapt was door piraten. De koning had een grote beloning uitgeschreven en iedereen voer af naar de Doodshoofdbaai onder leiding van een minister van zeevaart en piraterij en zijn klerken. Elke patrouille had een themapresentatie voorbereid, die bij het kampvuur overging in een optreden met piraten die ruzie hadden om een schatkist. Het optreden van vier vuurspuwers was adembenemend! De scouts werden verder beoordeeld op kamp op- en afbouw, kamperen algemeen, samenwerking, presentatie van warme eten en toetje, opdrachten op de posten en het logboek om zo tot een winnaar te komen.
 

Tweede plaats voor IJsselgroep Gorssel
Met maar 12 punten verschil van de winnaar werd de IJsselgroep uit Gorssel tweede. Derde werd de gastgroep J.v. Riebeeck uit Eefde. Andere deelnemers waren Zona (Warnsveld), D.G.A.(Vorden), St. Joris Boyscouts en Girlscouts (Zutphen), K.D.G.(Zutphen), H.H.W. (Voorst), W.W. (Lochem).

KompasnaaldKL2De winnaar mag de regio vertegenwoordigen op de landelijke wedstrijden in Baarn. Helaas kan De ‘Kompasnaald’ hier niet aan meedoen, want ze zijn al ingeschreven voor Intercamp in Duitsland wat in hetzelfde weekend plaatsvindt.

Sanne, Lucia, Sara-Linde, Renate, Steffi, Nikki en Iris van harte gefeliciteerd!


Gorssel, 14 april 2014

aa

bb

cc

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail