Lochemse Uitdaging organiseert een ‘Beursvloer’

Gepost in Nieuws

De Lochemse Uitdaging, waarbij ook enkele Gorsselse ondernemers betrokken zijn, organiseert op 3 juni 2014 een ‘Beursvloer’ in Lochem.
Tijdens de Beursvloer ontmoeten bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties elkaar. Maatschappelijke organisaties zijn stichtingen en verenigingen op het gebied van welzijn, zorg, onderwijs, cultuur en sport. Ook buurtverenigingen en burgerinitiatieven zijn welkom. De Stichting Welzijn Lochem organiseert op 22 april 2014 een gratis training voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.

De beursvloer 
Een ‘Beursvloer’ is een beproefd concept dat in vele gemeenten al een aantal jaren wordt gehouden. Het is onderdeel van diverse lokale ‘Uitdagingen’ en wordt om die reden ondersteund door het Oranje Fonds. Bedrijven nemen vanuit maatschappelijke betrokkenheid deel aan de Beursvloer met een aanbod dat past bij hun bedrijf en activiteiten. Het aanbod kan bijvoorbeeld bestaan uit ‘kennis en kunde’ (advies op allerlei gebied), ‘handen uit de mouwen’ (aanbieden van klussers of diensten) en ‘faciliteiten/materialen’ (locaties, apparatuur, et cetera).
Het bedrijfsleven zal hiervoor een kleine tegenprestatie vragen die maatschappelijke organisaties kunnen aanbieden in ruil voor een geboden oplossing.


Beursvloer Lochem
De beursvloer Lochem wordt gehouden op 3 juni 2014 van 16.30 uur tot 18.30 uur in de Lochemse Kunstfactor (voormalig gemeentehuis, Markt 3 in Lochem).
Het programma omvat behalve het dynamische ‘handelen’ een inspirerend verhaal van Joachim Geerdink (verbinder, netwerker, sparringpartner) over de toekomst van maatschappelijk betrokken ondernemen. Burgemeester Sebastian van 't Erve zal vertellen waarom hij de Beursvloer en de Lochemse Uitdaging belangrijk vindt in de Lochemse samenleving. Mr. Albert van Hoff bekrachtigt als notaris de gemaakte matches. Daan Siebelink (eveneens Tap & Van Hoff) treedt op als spreekstalmeester en koppelt vraag en aanbod aan elkaar.

Informatie
Meedoen aan de Beursvloer Lochem is gratis. Aanmelden kan
via deze link.
De organisatie verzoekt u uw vragen bij aanmelding te stellen, om inzicht te krijgen in de behoeften die er zijn.
Beursvloer Lochemse Uitdaging: Hetty de Wit, e-mail: 
, tel. 06-12915471

Training

Ter voorbereiding op de Beursvloer biedt de Stichting Welzijn Lochem maatschappelijke organisaties gratis de training 'Goed voorbereid naar de Beursvloer Lochem' aan, op dinsdag 22 april 2014 van 18.30 - 22.00 uur in Gorssel. Eind mei zal er nog een training/workshop volgen in Lochem, de precieze datum wordt nog bekend gemaakt.
Pijlers van de training zijn: ‘hoe presenteer ik mijzelf aan het bedrijfsleven (elevator pitch)’, ‘hoe formuleer ik het beste mijn hulpvragen’ en ‘wat voor soort tegenprestatie kan ik bieden’.
De training wordt gegeven door Angelique Ottens, directeur-eigenaar van Sharity, een evenementenbureau van waaruit Angelique maatschappelijke evenementen initieert en organiseert.
De ervaring leert dat organisaties die de training hebben gevolgd een hogere slagingskans hebben op het maken van matches tijdens de Beursvloer.

Aanmelden training

Per organisatie (op het gebied van welzijn, zorg, onderwijs, cultuur en sport), kunnen zich max. twee personen inschrijven. Wilt u zich inschrijven voor de training van 22 april, meld u dan aan bij Carin Joosten,
  Voor informatie kunt u bellen naar  tel. 06-31495763.

www.beursvloerlochem.nl

Gorssel, 15 april 2014

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail