Nederland Doet bij de Kompasnaald

Gepost in Nieuws

Ook dit jaar is er weer hard gewerkt tijdens NL Doet bij scoutingvereniging Kompasnaald Gorssel. Bij het genot van een kopje koffie werden de taken verdeeld. De kampvuurkuil zou worden aangepakt en de tweede wens was een houthok voor de opslag van brandhout.

De kampvuurkuil werd eerst ontdaan van het nodige blad. Daarna werd er zo’n 50 cm. zand verwijderd uit de kuil, zodat iedereen weer goed kan zitten. Van het afgegraven zand werd voor de kampvuurkuil een podium gerealiseerd. Deze kan worden gebruikt tijdens een bonte avond bij een kampvuur. Binnenkort worden nog enkele bielzen vervangen. Ook werd er bij de vuurkuil een tafeltje gesjord, altijd handig bij het stokbroodbakken. Om de kampvuurkuil werden beuken aangeplant, zodat in de toekomst iedereen beschut bij het kampvuur kan zitten.

Twee vrijwilligers waren de hele dag druk met het bouwen van een stevig houthok, ook deze is gerealiseerd. ’s Middags waren de aanwezige leden nog druk met het opruimen van het bos. Dode bomen waren vrijdag al omgezaagd, zodat deze geen gevaar meer kunnen opleveren voor een ieder in het bos. Al met al een dag met heerlijk weer en gezellig samenwerken. Aan het einde van de middag bedankte de voorzitster alle harde werkers hartelijk voor hun aandeel aan deze NL Doet en overhandigde hen een oorkonde.

Hartelijk dank ook aan het Oranjefonds die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt.

Wil je ook een kijkje komen nemen bij scouting de Kompasnaald, meisjes vanaf 6 jaar zijn van harte welkom zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur in het clubhuis aan de Kwekerijweg 3 te Gorssel.


Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail