Swing Cooperation zoekt mannen

Gepost in Nieuws

Voorzitter Gé Dikkeboer: “We heten Swing Cooperation, omdat we natuurlijk in de eerste plaats lekker willen ‘swingen’. Het tweede deel van de naam herinnert aan de Coöperatie: een groot gebouw, waar de boeren vroeger hun rogge of tarwe konden laten malen en waar ze allerlei producten konden kopen om hun agrarische bedrijf optimaal te kunnen runnen. Dat gebouw stond precies op de plek waar zich nu ’t Trefpunt bevindt, als cultureel centrum van ons dorp”.

Het koor staat onder leiding van dirigent Juliëtte Dumoré, die ook in Gorssel woont en die haar enthousiasme wekelijks op de koorleden weet over te brengen. Zij is ook de motor van het bekende ‘Winterwonderland’ dat de afgelopen vijf jaren het kerstfeest in Gorssel een nieuwe dimensie heeft gegeven. Het koor heeft ook al een aantal optredens verzorgd, bijvoorbeeld in Gorssel in de tent tijdens de Koninginnedagen van de afgelopen jaren, maar ook op een festival in Hengelo (Ov.) en in 'De Kribbe’ aan de overkant van de IJssel.

Het koor is nu dus op zoek naar mannen. Gé Dikkeboer: “En het is toch zo leuk! Ergens in ons dorp of in de naaste omgeving moeten toch een paar mannen te vinden zijn die ons koor willen komen versterken. Misschien zit je al op volleybal, voetbal of tennis. Nou, neem je vrienden en teamgenoten dan mee en kom meegenieten in ons koor. En zeg nou niet: “Ik kan niet zingen”, want ieder van ons is gelukkig met een stem geboren. Je moet die stem alleen leren gebruiken en dat kan bij Swing Cooperation op een geweldige manier. Je krijgt de bladmuziek van het gekozen nummer via de mail en je kunt thuis de gedownloade partij van jouw stemsoort meezingen met de computer. Dat werkt zeer effectief. Als je dan op de oefenavond komt, weet je na één week oefenen al niet wat je hoort. Het klinkt dan al prachtig.”

De oefenavond is op de donderdag van acht tot tien uur ’s avonds in ‘t Trefpunt.

De voorzitter vat samen: “Dus ik zou zeggen, stap over die drempel en kom eens een keer bij ons kijken of bel 0575-493933. Je kunt veel meer, dan je nu misschien denkt. We hebben je echt nodig!"

www.swingcooperation.nl


Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail