Fiets mee met WTC Gorssel op 15 en 22 april

Gepost in Nieuws

In de zomer wordt er door leden van WTC Gorssel op dinsdagavond, donderdagavond en zondagochtend gefietst. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot 100 km. Op zondagochtend wordt er in twee groepen gefietst, een sport- en een toergroep. De sportgroep fietst met gemiddelde snelheid van ca. 33 km per uur, de toergroep met ca. 27 km uur. Maar voor beide groepen geldt: Samen uit, samen thuis. Ook de koffiestop onderweg wordt door beide groepen gezamenlijk gepland. De start van de tochten is bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel.

In de winter stappen de meeste leden over van de race- naar de ATB-fiets. Een deel van de leden rijdt dan een eigen ATB route in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen één van de ATB tochten georganiseerd door verenigingen in de naburige gemeenten.

De club organiseert jaarlijks drie toertochten: de Omloop van Gorssel in augustus en twee veldtoertochten over de Gorsselse Hei in februari en november.

De WielerToerClub Gorssel bestaat uit ± 60 leden. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekeind op de weg en een ATB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoensafsluiting met een snertmaaltijd bij de eetcafe De Hoek in Gorssel of de Nieuwe Aanleg in Almen is traditie. De sponsors van de club zijn ‘Keukenstudio Stormink’ in Gorssel en rijwielhandel ‘J. Bos en Zn’ in Deventer.

WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om eens mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar is welkom. Afhankelijk van wensen en ervaring fietst u mee met één van de groepen of samen met één of meerdere leden een aan uw wensen aangepaste tocht. Van u wordt een sportieve instelling gevraagd, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC samen met u iets regelen.

Wanneer u deze uitdaging aan wilt gaan, en op zondagochtend 15 april en/of 22 april om 09.00 uur graag een keer meefietst, dan kunt u zich opgeven bij Erik Vonkeman, wegcoördinator WTC Gorssel (0573 43 20 53).


Contactpersoon WTC Gorssel
Mathieu de Waal, Secretaris WTC Gorssel
Telefoon: 06-12112864
E-mail:

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail