Nieuwe dienstregeling bus 81: vervolg

Gepost in Nieuws

Arriva heeft de dienstregeling van buslijn 81 (Zutphen-Deventer v.v.) aangepast. Op 10 februari 2018 heeft Gorssel.nl u hierover geïnformeerd en gevraagd te reageren. Gezien het aantal ‘hits’ leeft dit onderwerp in Gorssel. Wat is nu de stand van zaken?

Verslechtering
Bushalte81JPG klein
Per saldo wordt de nieuwe dienstregeling als een absolute verslechtering ervaren. Dit valt op te maken uit de reacties bij het bericht van 10 februari 2018. Die verslechtering wordt niet alleen gevoeld bij de dienstregeling zelf, maar ook bij de uitvoering van de dienstregeling. De bus is veel vaker dan voorheen ‘te laat’.

Arriva erkent verslechtering …
Het goede nieuws is dat Arriva de klachten herkent en dat zij in opdracht van de Provincie naar een oplossing zoekt. De Provincie meldt: “De genoemde klachten worden herkend door de vervoerder. Met ingang van dienstregeling 2018 is zij verder geconfronteerd met het feit dat in Deventer de intercity’s naar Amersfoort en Enschede een kwartier later rijden dan de intercity’s naar Zwolle en Nijmegen. Met Arriva is nu afgesproken toch weer een onderzoek te starten naar een verbetering in aansluiting op de treinen Zwolle-Arnhem v.v. maar dat proces zal even vergen”.

... maar houdt vast aan argument
Het minder goede nieuws is dat Arriva volhardt in het argument dat de treinenloop met ingang van 2018 in Deventer is aangepast. Maar volgens de spoorboekjes is er niets veranderd. 
Afgesproken is nu dat enkele inwoners van Gorssel in samenwerking met de werkgroep DorpsOntwikkelingsPlan (opnieuw) gedetailleerd feitenmateriaal zullen aandragen aan de Provincie. De Provincie betrekt dat (opnieuw) in het overleg met Arriva. 
Reacties op deze kwestie  zijn (hieronder) nog steeds welkom!


Gorssel.nl
9 maart 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail