NLdoet bij de scouting

Gepost in Nieuws

Zaterdag 10 maart jl. is er tijdens de landelijke actie NLdoet hard gewerkt door scouts, ouders, leiding en vrijwilligers bij de twee scoutinggroepen, de meisjesgroep Kompasnaald en IJsselgroep voor de jongens. Ook hebben beide groepen die ochtend gecollecteerd voor het Nationaal Jeugdfonds van Jantje Beton. 

Kompasnaald
NLdoetKompasnaal2018 1De scouts werkten aan de voorbereidingen voor de Scouting Wedstrijden in april.
NLdoetIjsselgroep2018 2De opkomst van vrijwilligers voor NLdoet was dit jaar niet zo groot. Toch konden er een flink aantal klussen worden aangepakt. Zo werd er een mooi houten toegangshek bij de ingang gemaakt. De omgewaaide bomen in het bos werden in stukken gezaagd en het houthok werd opnieuw ingepakt, zodat er weer hout bij kan. De kampvuurkuil is ontdaan van bladeren en afval. De dakgoot van het clubhuis werd schoongemaakt.

IJsselgroep
NLdoetIjsselgroep2018 4Ook op het terrein van de IJsselgroep was er stormschade en moest er veel opgeruimd worden. Dat levert natuurlijk weer veel hout op en dat werd gezaagd en gekloofd. Stronken werden verwijderd en de kampeer-keukenkisten werden gemaakt.

Tussen de middag was er een welverdiende lunch met broodjes en soep. Daarna werden de klussen afgemaakt.
De groepen bedanken de vrijwilligers, leden en de leiding voor het vele werk en de gezelligheid. En natuurlijk ook het Oranjefonds voor het organiseren van NLdoet, alle publiciteit en ondersteuning.

Welkom
Wil je ook een kijkje komen nemen bij de scouting?
Beide groepen hebben hun opkomst voor de welpen (vanaf 6 jaar) op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Neem even contact op om een zo’n opkomst bij te wonen.
Ook zijn er groepen voor oudere kinderen.

Informatie

 • Kompasnaald, Kwekerijweg 3 te Gorssel
  Website 
  E-mail:  
  Tel Reinie van den Vlekkert 0575-493582
 • IJsselgroep, Kwekerijweg 5 te Gorssel
  Website 
  E-mail:  

 
Gorssel, 12 maart 2018

aa

bb 

cc

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail