Yoga- en pilatesstudio Yoin breidt lesaanbod uit

Gepost in Nieuws

Bij Yoin kun je binnenkort ook terecht voor Pilates Flow en Kinderyoga. Deze nieuwe lessen zullen worden gegeven door Carmen, het nieuwste lid van het team van Ellen de Vries.

Even kennismaken: Carmen
Yoin021Ellen de VriesCarmen is een ervaren dansdocente. Bij moderne dans ligt haar grote passie, maar ze volgt al heel lang yoga- en pilateslessen. Voor haar is de kracht van pilates en yoga overal in haar leven aanwezig: “Naast het voordeel dat ik hiervan heb in mijn danslessen, ervaar ik ook elke dag het voordeel in mijn dagelijkse werkzaamheden. Staan, lopen, tillen, zitten vanuit de juiste houding met kracht en souplesse voorkomt blessures en maakt je sterk en weerbaar.”
Ellen vertelt over Carmen: “Zij is zo enthousiast en lief, en ze heeft een heel eigen stijl. Haar pilates-lessen kenmerken zich door het dansante element, dat aan de reeks oefeningen een heerlijke flow geeft. Vandaar dat we deze les de naam Pilates Flow hebben gegeven.”
Naast haar ervaring als dansdocent heeft Carmen recentelijk de opleiding tot pilatesdocent afgerond. Bovendien begint zij in april met de opleiding tot kinderyoga-docent bij Kidsyoga in Wageningen.

Pilates Flow
Pilates Flow begint met een staande warming-up, waarbij de dans een goed merkbare invloed heeft. Daarna komt de focus meer op de mat te liggen. Net als bij klassiek Pilates ligt de nadruk op de versterking van het samenspel van buik- en rugspieren dat stabiliteit geeft aan het gehele lichaam. In een prettige, en soms pittige, vloeiende aaneenschakeling van klassieke Pilates-oefeningen zorgt ervoor dat je een soort Flow door je hele lichaam voelt. De les eindigt met een rustige afbouw en een moment van ontspanning, naar binnen gerichte aandacht en reflectie op het eigen lichaam. De les is geschikt voor beginners, maar ook als je meer ervaring hebt word je uitgedaagd.

Kinderyoga
YoinEllen: “Ik word regelmatig gebeld door ouders die zich afvragen of Yoin ook kinderyoga aanbiedt. Ik heb steeds gezegd dat ik dat wel wilde, maar dat dat nog even zou duren, omdat ik het zelf niet kon geven. Ik wilde wel een goede docent daarvoor aantrekken, en die heb ik in Carmen nu zeker gevonden!”
In de lessen krijgen kinderen op speelse wijze de yoga-oefeningen aangereikt. Er wordt gewerkt vanuit thema's die aansluiten bij de fantasie van het kind en hun ontwikkelingsfase. Het is geschikt voor elk kind, jongens en meisjes. Er wordt gewerkt aan in het hier en nu te blijven, je komt tot rust en bij jezelf. Ook voor oudere kinderen is het erg geschikt, je oefent in stabiliteit en daardoor ontwikkel je eigen kracht, je leert letterlijk en figuurlijk stevig staan en ruimte innemen voor jezelf.

Groepen en tijden
Yoin020De lessen Pilates Flow zullen op donderdagavond gaan plaatsvinden. De eerste les vindt plaats op donderdag 22 maart a.s. om 20:00 uur in de Yoin-studio in ’t Trefpunt.
De eerste les kinderyoga zal plaatsvinden op vrijdag 13 april, om 15:00. De lessen zullen worden gegeven in twee blokken per jaar: van januari tot aan de zomervakantie en tussen de zomervakantie en de kerstvakantie. In de schoolvakanties zijn er geen lessen. Als er voldoende aanmeldingen zijn zullen er twee leeftijdsgroepen worden gevormd: van 4 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op https://www.yoin-ellen.nl/ 

 
Redactie Gorssel.nl
14 maart 2018

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail