Gorssel toont grote betrokkenheid bij voorzieningen

Gepost in Nieuws

De informatieavond over de maatschappelijke voorzieningen leverde maandagavond 26 maart jl. een tot het balkon gevulde kerk op. Bijna 300 dorpsbewoners toonden hun belangstelling, discussieerden in groepen, gaven hun mening. In dit artikel een eerste impressie; een verslag volgt nog.

AccosRP 2Gorssel, een dorp uit duizenden...
Gorssel zingt samen voor de titel van Smartlapkoning van Gorssel, doneert met liefde voor de Oranjevereniging, maakt met elkaar het Openluchttheater weer klaar voor het nieuwe seizoen en zit graag samen aan tafel met Jus in een kuiltje.
AccosRP 10 001Gespreksleider Ingrid de Moel en vertegenwoordigers van de verschillende voorzieningen (v.l.n.r.) Job Dietrich (voetbal), Nico Meerburg (kerk), Rob de Winter (tennis), Bob Kempink (Trefpunt), Thomas Wijffels (zwembad) en Johan Reuvers namens de gemeente.Maar ook als het over de toekomst van het dorp gaat loopt Gorssel uit. Enigszins tot verbazing van de organisatoren zaten er maandagavond 26 maart ‘zomaar’ bijna 300 dorpsgenoten in de kerk om met vuur en verve te praten over de toekomst van Gorssel als het gaat om het veilig stellen van noodzakelijke voorzieningen voor ontmoeting, onder­wijs, sport, cultuur en wat dies meer zij. Jong en oud door elkaar. Persoonlijke belangen zijn in het geding voor liefhebbers van dorps en groen wonen. Voor liefhebbers van reuring op z’n tijd, voor hen die aandacht willen voor een goede toekomst van onze kinderen, voor de veiligheid en zorg voor  oudere dorpsgenoten.

AccosHans 3"Daar houden wij u aan!"
Na een korte uiteenzetting van de problematiek van de verschillende voorzieningen (kortaf: verouderd en te groot) en een inventarisatie van achter­gronden, wensen en ideeën via een slimme poll op de smartphone, gingen de aanwezigen in groepen van ongeveer tien personen met elkaar in gesprek. Dat werden goede gesprekken over wat het dorp bindt: wonen in Gorssel. Maar natuurlijk is men het niet over alles eens. En het laatste woord is nog lang niet gesproken over een toekomstbestendige school met sport en cultuur om de hoek. Of wellicht via een goed verlichte en veilige weg naar iets verderop. Bijna iedereen wil graag betrokken blijven bij het gesprek over wat bij het dorp Gorssel past, zo liet men weten. “Daar houden we u aan!” aldus een van de organisatoren.

De aanwezige wethouders Trix van der Linden (kernwethouder voor Gorssel) en Ingrid de Pagter (Mobiliteit, Werk en Inkomen) waren onder de indruk van de opkomst en de betrokkenheid van de Gorsselnaren. De gemeente en de dorps­raad zijn er blij mee.

De kerngroep die het nieuwe dorpsplan opstelt zal blijven informeren over dit onderwerp. Na bovenstaande impressie van de avond volgt nog een verslag. De ontwikkelingen over dit onderwerp kunt u volgen via Gorssel.nl en De Gids.

 

Gorssel, 27 maart 2018

   

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail