Scouting 'Kompasnaald' naar landelijke wedstrijden

Gepost in Nieuws

De scouts van de Gorsselse Scoutinggroep ‘Kompasnaald’ hebben in het afgelopen weekeinde de Scoutingwedstrijden van de Graafschap gewonnen. Maar liefst acht groepen uit de regio deden hieraan mee. De winnaar mag de eer van ‘de Graafschap’ vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Wedstrijd in Baarn met Pinksteren.

Planet Big Bang
Kompasnaald 4Het thema ‘Planet Big Bang’ kwam overal in terug. Bij de opening op vrijdagavond hoorden de scouts van nerds op planeet Zianië, dat er een botsing aan zat te komen tussen hun planeet en Rika. Planeet Rika is bewoond door hippies die het probleem niet zo somber inzagen. Het was het begin van een weekend waarin de scoutinggroepen met elkaar de strijd aangingen om het felbegeerde wisselschild. Maar er was ook ruimte om gezellig met elkaar bij het kampvuur te zitten.

Zelf gebouwde keukens
Kompasnaald 1De zaterdag was een drukke dag, waarin begonnen werd met het bouwen van een keuken van palen aan elkaar gesjord met touw.
‘s Middags stond er een hike op het programma. Tijdens het lopen van deze tocht kwamen de scouts regelmatig bewoners van Zianië of Rika tegen waar dan in de verschillende spelgebieden van scouting een opdracht moest worden gedaan.
Al dat drukke bezig zijn de hele dag maakt hongerig en dus doken de scouts na afloop van de hike de door henzelf gebouwde keukens in om te gaan koken.
Gelukkig had iedere groep al vooraf zelf mogen bedenken wat op hun menu stond en zo gingen al gauw de geuren van acht verschillende heerlijke maaltijden door het bos. De maaltijd beoordeelaars hadden het maar druk met overal meekijken en natuurlijk het eindresultaat proeven op smaak. Nadat de scouts hun buiken vol hadden en de afwas gedaan was het tijd voor de themapresentatie.

Toneelstuk
Kompasnaald 5Elke patrouille had een klein toneelstuk voorbereid, waarin door de bewoners van Rika en Zianië de hulp van de scouts werd gevraagd om de big bang te voorkomen. De oplossingen waren heel uiteenlopend van superscout, sumoworstelaar inzetten, liefde, pinguïnlied tot aan sterke magneten. Maar zou het de planeten redden?

Wisselschild
De scouts werden het weekend door beoordeeld op kamp op- en afbouw, kamperen algemeen, samenwerking, de hygiëne bij het koken, de smaak en presentatie van hun warme eten en toetje, opdrachten op de posten zondag en het logboek om zo tot een winnaar te komen.

Kompasnaald 6Zondagmiddag na het afbreken van de tenten en keukens was het tijd voor de einduitslag. Altijd weer een spannend moment.
Een voor een werden de groepen naar voren geroepen.
Na de derde plek, de D.G.A uit Vorden werd de spanning nog wat opgevoerd.
Elk jaar komt de winnaar op een wisselschild te staan en dit jaar zou deze vol komen. De groep die er dan het vaakst op staat mag dan uiteindelijk het wisselschild houden.
Er stonden nog twee groepen, de ZONA uit Warnsveld en de Kompasnaald uit Gorssel, beide groepen al drie maal eerder winnaar.
Wie zou het schild gaan volmaken en deze voorgoed mee mogen nemen naar hun clubhuis?
Heel spannend. Het waren de scouts van de Kompasnaald die een gat in de lucht sprongen toen de winnaar bekend werd gemaakt.
Niet alleen winnaar van de wedstrijden van dit jaar, maar ook mag het schild nu voorgoed in hun clubhuis blijven hangen.

De ander deelnemers waren de H.H.W. uit Voorst, De Witte Wieven uit Lochem, KDG uit Zutphen, J.v.Riebeeck uit Eefde en de IJsselgroep uit Gorssel.

Nikki, Silke, Iris, Bo, Qianne en Lisanne van Scouting Kompasnaald van harte gefeliciteerd!


Gorssel, 16 april 2018

aa

bb

    

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail