Museum STAAL vanaf 1 juli geopend

Gepost in Nieuws

Vlak voor de officiële opening in december 2017 werd museum STAAL in Almen getroffen door brandstichting. In de nacht van 30 november op 1 december werd een ruit ingeslagen en smeulend materiaal naar binnen gegooid. De opening kon niet doorgaan en er moest wekenlang worden schoongemaakt. Het complete interieur werd gestript om vervolgens weer te worden opgebouwd. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en daarom is het moment aangebroken om de nieuwe openingsdatum bekend te maken. De nieuwe officiële opening staat nu gepland voor 28 juni a.s. en het museum is voor publiek vanaf 1 juli geopend.

Museum Staal 10 4 18“Iets voor de tweede keer doen, vind ik niet zo leuk”, vertelt Pien Pon, initiatiefneemster en directeur van museum STAAL. “Maar de tweede keer gaat het gelukkig sneller en we kunnen nu echt de puntjes op de i zetten. Het museum wordt nog mooier dan het eind november al was.”

Museum STAAL is een ode aan dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840). STAAL is geen gewoon museum. Het museum biedt een Staring-ervaring: als bezoeker beleeft u de liefde van de familie Staring voor het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek. Laat u op een verrassende manier meevoeren naar die tijd. Voel de romantiek, hoor de muziek en luister naar de gedichten en de verhalen. Dompel u onder in de wereld die Staring heet en geniet!

Museum STAAL bevindt zich in het centrum van Almen, Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen
www.museumstaal.nl 


Gorssel, 17 april 2018 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail