VV Gorssel 85 jaar: “Trots dat we er nog zijn!”

Gepost in Nieuws

Op vrijdag 1 juni 2018 is het precies 85 jaar geleden dat de voorloper van Voetbalvereniging Gorssel werd opgericht. Reden voor het huidige bestuur om een knalfeest te organiseren op haar accommodatie ‘Sportpark Gerstlo‘ aan de Markeweg in Gorssel. Maar ook een goede aanleiding voor Gorssel.nl om een gesprekje aan te gaan met Job Dietrich, voorzitter van de voetbalvereniging. Voor het gesprek heeft Job ook Epi Stormink, voormalig bestuurslid en oud-voorzitter, en Hilde Steenbakker, sinds dit seizoen bestuurslid jeugd, uitgenodigd.

VV JobDietrich Hilde Steenbakker Epi Stormink GRV.l.n.r.: Job Dietrich (huidig voorzitter), Hilde Steenbakker (bestuurslid jeugd) en Epi Stormink (oud-voorzitter)Het gesprek vindt plaats op een zomerse voorjaarsdag op het mooie uitgestrekte sportterrein. Het is zaterdagmorgen en het is er gezellig druk. Zaterdag is de wedstrijddag van de jeugd en er zijn dus veel jongeren in het bekende geel-zwart gestreepte tenue. Ook de tegenpartij arriveert en er staan (groot)ouders langs de kant of drinken een kopje koffie op het terras van de kantine.

“Voetbal = gezelligheid”
Dit is een uitspraak van Epi Stormink. Dat was al zo toen hij nog actief voetbalde en dat is nog steeds het uitgangspunt van het huidige bestuur. Als je het gezellig vindt bij je club, blijf je na de wedstrijd nog even hangen en maak je een praatje met andere leden. Dat bevordert de samenhang in de club, benadrukt Job Dietrich. Hij zal nog een paar keer zeggen hoe belangrijk hij het vindt dat de jeugd zich verbonden voelt met de club en de functie die verenigingen in Gorssel vervullen. Daarom organiseren ze ook extra activiteiten zoals een filmmiddag. En dan zijn er natuurlijk de jaarlijkse jeugdkampen. Zelfs de jongsten hebben hun eigen kamp, maar zij kamperen op het sportterrein zelf, terwijl de oudere jeugd naar Nutter, bij Ootmarsum gaat. Ieder jaar een groot succes, zo wordt ons verzekerd.

Schoolvoetbal
VV bord kantine 50 jaar 4 locatiesBord in de kantine van VV Gorssel uit 1983, met daarop de vier locaties waar de club heeft gespeeld. Linksonder boven de wielrenners en dan met de klok mee: keet en eerste gebouwtje op de Roskamweide, Elfuursweg (nu Bolderhoek) en Sportpark GerstloNaast de kampen is er vanuit het jeugdbestuur voor het eerst het schoolvoetbal georganiseerd, vertelt Hilde. Deze wedstrijden tussen de scholen van de voormalige gemeente Gorssel waren een groot succes en men wil volgend jaar de organisatie wel weer op zich nemen.
Via de basisschool worden er clinics georganiseerd, op het gebied van voetbal, hockey, en tennis waardoor de verenigingen kinderen kennis laten maken met sport en zo weer nieuwe leden hopen te verwerven.

HEEGA
De voetbalverenigingen van Harfsen, Epse, Eefde, Gorssel en Almen (de voormalige gemeente Gorssel) werken structureel met elkaar samen. Je kunt beter samenwerken dan iedereen afzonderlijk het wiel uit te laten vinden, vindt Job. Die samenwerking loopt voorspoedig. Minder goed liep het met de EGC, de Epse Gorssel Combinatie: het gevoel van binding met de eigen club ging verloren. Er stonden minder mensen aan de kant en er bleven minder mensen na afloop nog even napraten. Ook was er een verschil van mening over de speeldag. VV Gorssel jeugd speelt op zaterdag en de senioren op zondag. VV Gorssel wil met ingang van volgend seizoen ook de senioren op zaterdag laten voetballen.

300 leden
VV Wall of HistoryWall of History in de kantineDe VV Gorssel heeft 300 leden, waarvan 200 jeugdleden. 40 van hen zijn meisjes. Twee jaar geleden is het meidenvoetbal gestart. Daarvoor voetbalden er ook meisjes mee, maar twee jaar geleden waren er voldoende meisjes voor eigen meidenteams. Er zijn 14 jeugdteams en 3 volwassenteams. Ook is er een veteranenteam, waar ook Job in meespeelt.
Epi weet nog te vertellen dat er vroeger damesvoetbal was, maar omdat de besten werden weggekaapt door ‘Deventer’ kon men geen damesteam meer vormen, waarna het damesvoetbal ophield te bestaan.
Dat er zoveel jeugdteams zijn, betekent dus dat iedere leeftijd zijn eigen team heeft. Dat is prettig voor de jeugd en voor de club.
Je moet je als vereniging blijven profileren om nieuwe leden te kunnen werven en je plek in het dorp te bestendigen. Vandaar ook het plan voor de verhuizing van de seniorenteams van de zondag naar de zaterdag. Veel clubs spelen al op zaterdag.

Wensen
VV team Gorssel 1 1969Het team van VV Gorssel 1 in 1969. Staand: Herman Brokken, Jos Oosten, Gerrit (Charlie) Bosveld, ? , Berry ter Haar, Epie Stormink, Tony Roordink. Hurkend: Hans Dikkers, Harrie Eekelder, Ab Nikkels, Gijs Trekop, Jos Degger, Gerrit Tuitert, Jan van de MeijIn de loop van de 85 jaar heeft VV Gorssel op verschillende plekken in Gorssel gevoetbald: op landgoed Amelte, achter De Roskam (de huidige Roskamweide), de Elfuursweg waar nu speeltuin De Bolderhoek is gevestigd en in 1972 kreeg de club van de Gemeente Gorssel een riant terrein toegewezen aan de Markeweg, het huidige Sportpark Gerstlo dat op dit moment nog steeds de thuisbasis van de voetballers is.
Wensen zijn er ook: uitbreiding van de kleedruimte en van de verlichting van de buitenvelden. Nu is er één verlicht veld.
VV oud2KLKlik op de foto om via de pop-up die dan verschijnt meer oude foto's van VV Gorssel te zien.In verband met het 85 jarig bestaan is de kantine versierd met een ‘wall of history’ , met foto’s van de voetbalteams door de jaren heen en een weergave van de route die de vereniging heeft afgelegd om bij de huidige locatie te komen.
Het bestuur kan met recht zeggen: We zijn trots dat we er nog zijn!’ Ze zijn er, en hoe………

VV Gorssel
Sportpark Gerstlo
Markseweg 10
Gorssel

  

 
Redactie Gorssel.nl
30 mei 2018

 

aa

bb

cc

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail