Patrick Kicken in Gorssel voor interview over yoga

Gepost in Nieuws

Dat je in Gorssel goed kunt ontspannen, dat weten de meeste inwoners van Gorssel wel. Maar ook buiten het dorp begint Gorssel steeds meer aandacht te trekken. Zo bracht Patrick Kicken afgelopen maand een bezoek aan Gorssel om met Sandra Hellendoorn van SH Studio te praten over yoga en ontspanning. Patrick Kicken is radio-dj en host van verschillende ‘podcasts’ (een podcast is een soort radioprogramma dat via het internet te beluisteren is). 

Leven zonder Stress
HellendoornSandra kleinSandra Hellendoorn van SH StudioNa een burn-out besloot Patrick opzoek te gaan naar ontspanning. Hij ging bij verschillende meesters, docenten en coaches langs om van hen te leren. Wat hij leert wil hij delen met anderen en hieruit ontstond de podcast genaamd Leven zonder Stress. Inmiddels staan er al zo’n 185 afleveringen online; de aflevering die in Gorssel werd opgenomen gaat over yoga en leren ontspannen.

SH Studio
SHStudio kleinSH Studio in GorsselDe yogastudio van Sandra Hellendoorn in Gorssel is een plek om tot rust te komen en energie op te doen uitsluitend door middel van yoga. Sandra geeft voornamelijk privé-trainingen voor mensen met spanningsklachten en biedt daarnaast wekelijks acht Hatha-yogalessen aan. Praten over yoga stond nog op de wensenlijst van Patrick en daarom kwam hij naar Gorssel.

Het interview
Sandra: “Met koffie en thee in de hand volgde een ontspannen gesprek over yoga. Wat is yoga nu precies, en waarvoor kun je het gebruiken? Patrick wilde daarnaast wel eens weten waarom er toch zo gehamerd wordt op een goede ademhaling. Zit daar nog een wetenschap achter? Ook spraken we over onze veranderende samenleving en welke rol dat speelt bij de stress die mensen ervaren. Is de snelheid waarmee we alles doen oorzaak van het verhoogde aantal burn-outs? Of is er misschien iets anders aan de hand? We sloten het gesprek af met een kijkje in ons beider privéleven en over de heel verschillende manieren waarop we dagelijks ontspanning weten te vinden”. 


Gorssel, 5 september 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail