De Harmonie en Op Koers zorgen voor mooie afsluiting

Gepost in Nieuws

Een feest was het, zondagmiddag 16 september j.l. in het Openluchttheater Gorssel. Als afsluiter van het seizoen in de buitenlucht had het Openluchttheater Gorssel twee lokale verenigingen uitgenodigd om op te treden in het knusse theater.

OLT Harmonie en Op Koers 2018 2Fotografie Frank van HoltenHet bleek een mooie combinatie te zijn. Muziekvereniging ‘De Harmonie Gorssel-Eefde’ en Shantykoor ‘Op Koers’ zetten een heerlijk optreden neer voor de vele aanwezigen. Gezamenlijk openden ze met een Amsterdamse Medley. Daarna bracht De Harmonie een gevarieerd repertoire ten gehore. Van een Salzburg Impression werd moeiteloos overgestapt op een aantal Engelse zeemans melodieën, gevolgd door een Dance medley en ritmische Zuid Amerikaanse muziek.

OLT Harmonie en Op Koers 2018 1Na een korte pauze kwam Op Koers aan bod. Wat een sfeer wisten ze creëren. De liederen werden heel humorvol aan elkaar gepraat en dirigent Tijme de Boer wist met zijn enthousiasme zowel de zangers als het publiek helemaal mee te krijgen.
Hoor je het ruisen der golven, The Fields waarbij Ad de solo zong, Grimsby Lads door Pieter, One way wind en tenslotte Whiskey in the Jar. Het was allemaal mooi vertolkt.

In de gezamenlijke afsluiter werd het Kleine Café aan de Haven luid bezongen.

Op zaterdag 24 november viert De Harmonie zijn 110 jarig bestaan met een groot jubileumconcert in de Hanzehof te Zutphen. Natuurlijk zult u daar nog veel over lezen.

 
Gorssel, 17 september 2018

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail