Herdertjestocht 2018: Stralende sterren

Gepost in Nieuws

Herdertjestocht2017WdR 24Foto's Willem de Rode
Herdertjestocht 2017
Ook dit jaar begint de kerst­vakantie weer met de Herdertjes­tocht. Zaterdag­avond 22 december zullen duizend lichtjes de honderden deelnemers weer in kerstsfeer langs bijbel­taferelen, toneel en muziek naar Josef en Maria leiden. De Protestante Gemeente Gorssel/Epse organiseert het sfeer­volle en druk­bezochte evenement dit jaar voor de zevende keer, een enorme klus waar tientallen vrijwilligers actief mee zijn.

Stralende sterren
Herdertjestocht2017WdR 23aSterren horen natuurlijk bij het kerst­verhaal en daarom is dit jaar gekozen voor het thema 'Stralende Sterren’. “En zie, de ster die zij in het oosten gezien hadden, ging voor hen uit totdat zij boven de plaats waar het Kind zich bevond stil bleef staan.’ Zo beschrijft het Evangelie volgens Mattheüs de ster van Bethlehem, die de drie wijzen naar Jezus hebben geleid. Maar is niet iedereen een ster?

Lichtjes, muziek, toneel en show
Herdertjestocht2017WdR 31Natuurlijk zullen Jozef en Maria met de ezel niet ontbreken tijdens de tocht, net zo min als de herders in het veld met de schapen en vele andere voorstellingen. Live­muziek is er van Boundless Brass­band, Henk Veenendaal en Marja Peters, De Joppe bloazers. SoundWave gaat de scènes onderweg verlichten en toneel­spelers van TheaterErf ’t Walle zullen een sterrenshow opvoeren. De wandeling eindigt bij het Koningskind.

De Herdertjes­tocht is leuk voor jong en oud, voor iedereen die het kerst­verhaal op een bijzondere manier wil beleven en meemaken. De start is tussen 18.45 uur en 19.30 uur vanaf de toren van de kerk.
  


Gorssel, 9 december 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail