JO12-1 van VV Gorssel kampioen

Gepost in Nieuws

Inmiddels al enkele weken geleden is het team JO12-1 van VV Gorssel bij FC Zutphen kampioen geworden in de 3e klasse.
JO12-1 speelde voor het eerst op een veld met op deze leeftijdsgroep (‘Jongeren Onder 12’) aangepaste afmetingen en met eigen spelregels. Zo werd er op een iets versmald half veld gespeeld en werd de uitworp vervangen door indribbelen. Deze aanpassingen zorgden voor meer balcontact en snelheid in het spel. Vooraf was het niveau van de voetballers moeilijk in te schatten, maar de overwinningen in de beker leken al een kleine graadmeter voor wat er zou volgen in de competitie.

JO12 325pxTeam JO12-1 van VV Gorssel.
Staand: Douwe Wichers, Laurin Schlief, Dinand Beffers, Tim Keeris en Tieme Rijks.
Zittend: Nozum Slothouber, Koen Wendt, Bjorn Sieders, Kasper Wijffels en Xavi Koster.
Technisch coach Gerwin Sieders en manager randzaken Jaco Koster wisten aan de hand van de trainings­resultaten van Nino Bonsink en Duco Bijl een soepel spelend tiental op de mat te krijgen. Het kluitjesvoetbal verdween lang­zamer­hand naar de achter­grond. In plaats van 50 centimeter naar buiten te stappen werd begrepen dat het ook wel eens nodig was om 5 of 10 meter uit te stappen en dus veel te bewegen. Een bal door de lucht of een bal over de grond? Naar een naderende bal toe of juist van de bal weglopen om ‘m beter te kunnen ontvangen? Voor of achter de man? Alles klopte dit halve seizoen. Met 160 goals voor en 17 tegen was de tegenstand misschien niet altijd even sterk, maar het zijn natuurlijk wel leeftijdgenoten die het Gorsselse team helemaal zoek speelde. En in de beker waren ook nog 3 potjes gewonnen. 14 keer winst uit 14 wedstrijden. Dat zijn ongekende cijfers voor dit team!

Uiteraard zal het na promotie naar de 2e klasse een stuk moeilijker worden, maar met de opgedane ervaring moet het team ook hier een goed figuur kunnen slaan.
  

Gorssel, 12 december 2018

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail