Welpen plaatsen kerstboom op Roskamweide

Gepost in Nieuws

Van vrijdag 14 op zaterdag 15 december 2018 werd bij de Gorsselse Scouting IJssel­groep een kamp gehouden. En niet zomaar een kamp, maar een kerst­kamp. 

Kerstboom
ScoutKerst1 kleinBoven en beide foto's hieronder: kerstboom op de RoskamweideEn wat is dan leuker dan het opzetten van een grote kerstboom op de Roskam­weide in Gorssel? Vijftien welpen en de leiding maakten in hun club­gebouw de versiering voor de boom en daarna gingen ze op pad richting de Roskam­weide om de boom te plaatsen.
ScoutKerst2 kleinZo kan het hele dorp me­genieten van de mooi ver­sierde kerstboom! 

Creatieve ochtend
Zaterdagochtend werden er door de welpen een kerstlandschap in een potje, kerst­kaarten en met touw een kerstboom op een plank­je gemaakt. Na deze creatieve ochtend werd er door de leiding ook nog voor­lichting over vuur­werk gegeven. Ook werden er bij de scouts nog een paar leden geïnstal­leerd. Scoutkerst4 kleinDie horen er nu officieel bij en mogen de IJsselgroep­das (in de kleuren blauw-geel) dragen.

Van welp naar scout
Tijdens de afsluiting van het kamp ‘vlogen’ er ook nog een aantal welpen (7-11 jaar) over naar de volgende leeftijds­groep, de scouts (11-15 jaar). Traditie­getrouw ging dit met behulp van een ‘A-poot’. 
ScoutWelp kleinWelp vliegt over naar de scoutsDat gaat als volgt: de wel­pen staan aan de ene kant van de ‘A-poot’ en de scouts (waar de welp dus naartoe over­vliegt) aan de andere kant. De welp gaat op de dwars­balk van de A-poot zitten en met behulp van lange touwen wordt de A-poot recht over­eind getrokken en vervolgens aan zijde van de scouts waar naar beneden gelaten. Zo is de welp dus offi­cieel ‘overgevlogen’ (zie foto).
Na de afsluiting van het kamp gingen alle leden moe maar voldaan naar huis.


Gorssel, 16 december 2018

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail