VV Gorssel scoort bij de Borkel

Gepost in Nieuws

VVoliebollen1Oliebollen op Oudejaars­dag zijn een traditie die ook de Gorsselse voetbal­vereniging heeft omarmd. Er werd een verkoop­actie gestart, de kleed­kamers werden omgebouwd tot een oliebollen­bakkerij en de bewoners van de Borkel werden verrast met een grote schaal heerlijke bollen.

VVoliebollen3Wikipedia beschrijft een traditie als 'een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt door­gegeven. De functie hiervan is het in stand houden van de maat­schappelijke stabiliteit. Tradities kunnen als waardevol worden beschouwd en boven alle kritiek verheven, maar ook als conservatisme dat remmend werkt op de vooruitgang.'
VVoliebollen2Oliebollen op Oudejaarsdag is zo’n traditie. Op de laatste dag van het jaar hoor je oliebollen te bakken en te eten. Dit gaat al generatie op generatie door. VV Gorssel heeft hieraan voor het eerst meegedaan. In de kleed­kamers werden door Klaas van Proosdij, Jeroen Wendt en Thomas Wijffels de hele nacht met veel enthousiasme oliebollen gebakken. Die werden op Oudejaars­dag tussen 10.00 en 13.00 uur door de oudere jongens van de vereniging bezorgd bij iedereen die ze besteld had.

Omdat VV Gorssel een sociaal maat­schappelijke rol in de Gorsselse gemeen­schap heeft, leek het de club een leuk idee om met een schaal van 100 oliebollen de bewoners van de Borkel te verrassen met een bezoekje rond koffietijd, en ze geheel gratis te trakteren op een versgebakken oliebol. Samen met enkele jeugdspelers en bestuurslid Betsy van Huizen waren de bewoners van de Borkel overdonderd door deze zoete inval. Bijzondere leuke reacties en lof uitingen over de kwaliteit van de oliebol zorgden voor een vrolijke en open sfeer. Een geslaagde actie dus die de club voor herhaling vatbaar vindt.
Een nieuwe traditie is geboren, VV Gorssel zal volgend jaar opnieuw de Borkel gaan ‘verrassen’ met de oliebollen.
 

Gorssel, 3 januari 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail