Nieuw in Galerie Stijl: Antiek linnen en geometrisch werk

Gepost in Nieuws

In Galerie Stijl in Eefde zijn nieuwe exposities ingericht met werk van Els Lemkes op basis van hand­geweven antiek linnen uit de Achterhoek, en geometrisch werk van Roel Rolleman.

Els Lemkes
Els Lemkes waterKLEls Lemkes - WaterHandgeweven antiek linnen uit de Achter­hoek is de basis voor het werk van Els Lemkes. Door dit effen linnen te plooien, te vouwen en te stikken, daarna op te spannen, ontstaan er prachtige reliëfs. De werken in kleur ontstaan door op het weefsel acryl­verf te laten liggen, daarna aan de achter­zijde te stikken in plooien, zodat de kleur verstopt zit. Pas dan na het opspannen van het werk scheurt zij de plooien door en verschijnt tussen de rafels de kleur.

Roel Rolleman
Roel RollemanRoel RollemanHet werk van Roel Rolleman (1938-2012) kenmerkt zich door precisie op grond waarvan hij geo­metrische vormen en contra­vormen neerzet. Hierdoor ontstaat een spanning in zijn werk die door lijn­verbindingen en kleur­verhoudingen leiden naar evenwicht en harmonie. Zijn werk is gedisciplineerd. Gemaakt met gevoel voor maat, vorm en kleur-verlopen die gemar­keerd worden door een van te voren aan­gegaan esthetisch kader.
De werken op papier zijn uitgevoerd in inkt, met trekpen getekend. De werken op paneel zijn geometrische geschilderd in acryl.

Galerie Stijl
GalerieStijl 1BeeldentuinDe galerie is gespecialiseerd in abstracte kunst van diverse kunstenaars met een voorkeur voor geometrisch werk. Galerie Stijl is in 1989 in Arnhem gestart, is in 2017 verhuisd naar Eefde en eind september 2018 na een verbouwing weer heropend. De galerie heeft diverse kunst­gebouwtjes, een beelden­galerij en een beelden­tuin. In een nieuw paviljoen wordt abstract geometrisch werk getoond van drie overleden Arnhemse kunstenaars van de Stichting Stijl Foundation: Berend Hendriks, Henk Miechels en Roel Rolleman.

Praktisch
De tentoonstelling van Els Lemkes duurt tot 18 februari en die van Roel Rolleman tot 8 april a.s. Er is ook werk van Roel Rolleman te koop.
Galerie Stijl is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang bedraagt € 6,50

De galerie is gevestigd aan de Zutphense­weg 132 in Eefde. in het gebouw net over het spoor waar tot 2017 galerie BGO132 was gevestigd. Komend vanuit Gorssel is dat na de eerste spoor­weg­overgang direct rechts.
  

 
Gorssel, 11 januari 2019 

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail