Voorbij de dialoog

Gepost in Nieuws

Gorsselnaren Hans de Weger en Rudi Thomas nodigen mensen uit om met elkaar in ge­sprek te gaan. Niet om elkaar te overtuigen van het eigen stand­punt of vanuit een voor­oordeel, maar vanuit oprechte belang­stelling.
BeeldenEpse kleinBeeldengroep Epse (kunstenaar Bas Maters) “Pas door je in de beweeg­redenen van de ander te verdiepen, kan weder­zijds begrip ont­staan”. Volgens Thomas en De Weger zijn we ver­leerd om de ander vragen te stellen en die ander te vragen om ook onszelf beter te begrijpen. “Alleen een dialoog met de ander aan­gaan, zal dit niet oplossen. Dialogen bestaan immers vaak uit het samen­brengen van twee mono­logen. Zijn we echt geïnteresseerd in de mening van de ander? We moeten opnieuw leren het gesprek aan te gaan, dan zijn we de dialoog voorbij en gaan we leren begrijpen.”

Ontmoeting en gesprek
Thomas en De Weger willen bijeenkomsten organiseren voor mensen die bereid zijn el­kaar op de grenzen van elkaars verschillen te ontmoeten. Ze denken om te beginnen aan een bijeen­komst rond een actueel thema, zoals duur­zaamheid, migratie, economische groei of kunst.

Wie zich aangesproken voelt, kan zich melden bij Rudi Thomas via  of tel. 06-25051725 of bij Hans de Weger via  of tel. 06-44782873.

 
Gorssel, 11 januari 2019
 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail