Nominaties voor Sportverkiezing Lochem bekend

Gepost in Nieuws

De jury van de Sportverkiezing Lochem heeft de nominaties voor de diverse categorieën bekend gemaakt. Daaronder uit Gorssel: Jade Brummelman (categorie sporttalent), Floor Maten (categorie sportvrouw) en de Heren 1 van SC Gorssel Volleybal (categorie sportploeg). De jeugd­voetbal­teams JO12 en JO 15 maken  kans op de publieksprijs.

35 voordrachten
JadeBrummelmanJade Brummelman, genomineerd voor SporttalentTot 5 januari konden kandidaten voor de Sport­verkiezing worden voor­gedragen. Uit de 35 inzendingen heeft de jury er voor de zes categorieën steeds drie genomi­neerd. Tijdens de finale-avond op 16 maart a.s. wordt de winnaar per categorie bekend. Die categorieën zijn: sport­talent, sport­ploeg, jeugd­sportploeg, sport­man, sport­vrouw en sport­vrijwilliger. Daarnaast is er nog de categorie sport­foto’s, maar daarvoor kunnen nog tot 20 februari foto’s worden ingestuurd. De werkgroep van de heeft er veel werk van gemaakt om sportclubs en inwoners van alle kernen van de gemeente enthousiast te maken voor de verkiezing en voor­drachten te doen.

Gorsselse voordrachten
FloorMatenFloor Maten, genomineerd voor SportvrouwJade Brummelman is door de jury genomineerd voor de categorie sport­talent. Jade traint vier maal per week 3 uur bij SVOD Deventer. Turnen is haar lust en leven. Behaalde prestaties: 3e bij Neder­lands Kampioen­schappen op de balk, bronzen medaille op de balk tijdens een toernooi te Nijmegen, en zilver op de vloer tijdens een toernooi te Nijmegen.
­VolleybalHeren1Heren 1 van SC Gorssel Volleybal (Sportploeg)Floor Maten, genomi­neerd voor sport­vrouw, is actief in meerdere takken van de motor­sport. Vorig jaar heeft ze de Morocco desert challange uit­gereden. Dat is na Dakar de tweede grootste woestijn­rally ter wereld. Ze is met een allround motor naar Japan gereden, rijdt met een cross­motor op de crossbaan, en ze rijdt enduro’s. Momenteel zit ze in de Dakar rally.
De Heren 1 van SC Gorssel Volleybal zijn vorig jaar kampioen geworden in klasse 2 van de Nevobo competitie. Het is hun vierde kampioen­schap in acht jaar. Het team is genomineerd voor de categorie sport­ploeg.
De jeugd­teams van VV Gorssel JO12 en JO 15 zijn eveneens voor­gedragen voor de Sport­verkiezing, maar de jury heeft hen niet genomineerd. Maar ze maken nog wel kans op de publieks­prijs. De teams werden kampioen in de derde klasse.

Alle genomineerden
Dit zijn alle genomineerden voor de sport­verkiezing:

  • Sporttalenten: Ceddric Koekenbier, Tess Stroeve en Jade Brummelman
  • Jeugdsportploegen: RGV 3-3, LHC Lochem - MB1 en VIOS Eefde JB1
  • Sportvrouwen: Romy Hietbrink, Floor Maten en Esther Regelink
  • Sportmannen: Rick Seele, Ruben Dinkelman en Bart Veeze
  • (volwassen) sportploegen: G-hockey team LHC Lochem, Heren 1 van Sc Gorssel Volleybal en VV Forza dames 3
  • Sportvrijwilligers: Dick Lammertink, Jan Willink en Andre Pullen

De finale is op zaterdag 16 maart 2019 bij De Beemd in Lochem. Tijdens deze avond zal bekend worden wie de winnaars per categorie worden.
   

 
Gorssel, 15 januari 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail