Leren dialect schrijven (en lezen)

Gepost in Nieuws

TramstationJTE kleinHet tramstation in Gorssel, thuisbasis van Historische Vereniging De Elf MarkenDe Historische vereniging De Elf Marken vindt dat er meer aandacht voor de streektaal moet komen. Het dialect is immers een volwaardig onderdeel van de streekcultuur. Op 27 maart 2019 wordt daarom (voor de tweede keer) een dialectcursus gegeven in het Tramstation. De eerste cursus van 20 februari jl. was al snel volgeboekt met enthousiaste deelnemers. Nu is er dus een tweede lesmiddag gepland, die doorgaat bij voldoende deelname. 

Basisprincipes 
Tijdens de bijeenkomst wordt een aantal basisprincipes van het schrijven in de streektaal behandeld. Hoe vertaal je de klanken die je hoort naar een geschreven tekst? Mensen die een dialect spreken vinden dat vaak moeilijk. Tijdens de workshop worden handvatten aangereikt om op eenduidig gespelde wijze te schrijven. Ook voor wie zich beperkt tot het lezen van streektaal levert deze cursus interessante inzichten op. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een zelf geschreven dialecttekst insturen van minimaal 200 woorden. Om deel te nemen is geen schrijfervaring vereist.
Informatie
Oaver Gorssel kleinDe cursus vindt plaats op woensdag 27 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur in het Tramstation Gorssel, Van der Capelle laan 4 in Gorssel. Docent is Joop Hekkelman. De Historische vereniging De Elf Marken biedt deze cursus geheel kosteloos aan.

Opgeven voor 15 maart, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres via email: of bel 06-53517411.    


Gorssel, 1 maart 2019 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail