Volledig inhaalverbod N348 tussen Eefde en Gorssel

Gepost in Nieuws

Er komt een volledig inhaalverbod op de N348 tussen Eefde en Gorssel. Nu is inhalen van trac­toren en brommobielen nog toegestaan. De provincie Gelder­land neemt daartoe een verkeersbesluit.

Aanleiding
Asstreep kleinDe provincie stelt een volledig inhaalverbod in op de N348 tussen Eefde en GorsselVolgens de provincie maken tijdens een gemiddelde werkdag circa 15.000 motor­voertuigen gebruik van het weg­gedeelte tussen Eefde en Gorssel. Er loopt momenteel een proef met een maximum­snelheid van 60 kilometer per uur op dit gedeelte van de weg. 
Tussen de rotonde bij Eefde en de komgrens van Gorssel is inhalen verboden, met uit­zondering van het inhalen van tractoren en brom­mobielen. Ondanks het inhaal­verbod, dat aangegeven wordt door middel van borden, wordt er op het betreffende weg­vak veel ingehaald, waarbij het niet alleen tractoren en brommobielen betreft, maar ook andere motorvoertuigen. 

Asstreep
Ter verhoging van de verkeersveiligheid wil de provincie op het wegvak Eefde-Gorssel een vol­ledig inhaalverbod instellen door middel van een doorgetrokken dubbele as­streep op de hoofdrijbaan. Bij de erfaansluitingen en de aansluitende wegen wordt de as­markering onderbroken. De borden die aangeven dat inhalen van tractoren en brom­mobielen is toegestaan zullen worden ver­wijderd.

Bezwaar
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit kenbaar is gemaakt hier­tegen bij Gedeputeerde Staten een bezwaar­schrift indienen. Hoe dat in zijn werk gaat, staat vermeld in het verkeers­besluit.

Gorssel.nl heeft het besluit ter informatie aan dit artikel toegevoegd. Het ligt alleen ter inzage in het gemeentehuis in Lochem en helaas niet in het gemeenteloket in Gorssel.


Redactie Gorssel.nl
8 maart 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail