Museum MORE: Barraud, Geheim van de meester en Euan Uglow

Gepost in Nieuws

Bezoekers kunnen nog enkele maanden terecht bij Museum MORE voor de tentoonstellingen van de Zwitserse broers Barraud en van de reconstructies uit de TV-serie Het geheim van de meester. Eind mei start een nieuwe expositie gewijd aan een van de belangrijkste Britse figuratieve schilders Euan Uglow.

De broers Barraud - 4 Zwitserse realisten
MORE BarraudIndruk van de expositie van de broers BarraudTe zien tot 12 mei 2019
De vier getalenteerde Zwitserse broers Barraud waren actief in de jaren ’20 en ’30 en zijn nu voor het eerst in Nederland te zien in een overzichts­tentoonstelling. Het zijn hun imposante figuur­stukken, verstilde stillevens en indringende portretten. De expositie heeft goede recensies van de landelijke en culturele pers gekregen. Onlangs was de expositie onderwerp in het TV-programma Nu te zien, waarin directeur Suzanne Swarts van museum Voorlinden de expositie bezocht en besprak.
Bezoek van de tentoon­stelling kan gecombineerd worden met een lezing. Zie links hieronder.

Team Het Geheim van de MeesterTeam van Het geheim van de MeesterHet geheim van de Meester
Te zien tot 10 juni
Ook fan van de tv-serie Het Geheim van de Meester? Alle 22 ingenieuze reconstructies zijn te zien in Museum MORE in Gorssel. Bekijk van dichtbij hoe Charlotte Caspers, Jasper Krabbé en het expertteam beroemde meester­werken van o.a. Rembrandt, Van Gogh, Vermeer, Rubens, Monet en Mondriaan bestuderen en tot in de kleinste details namaken.

Euan Uglow - Painting perception
Euan Uglow Georgia 1968 1973 British CouncilEuan Uglow, Georgia, 1968-1973, British CouncilVan 26 mei tot 1 september 2019
Na 12 mei moeten de werken van Barraud plaats­maken voor een nieuwe expositie. De zalen worden omgebouwd en op 26 mei start de zomer­tentoonstelling van de Britse groot­meester Euan Uglow (1932-2000). Uglow behoort tot de belangrijkste Britse figuratieve schilders uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Een selectie van circa 50 naakten, portretten, stil­levens, land­schappen en 20 tekeningen zal een uniek inzicht geven in Uglows obsessieve zoektocht naar absolute perceptie. Uglow werd bewonderd door collega’s vanwege zijn ‘gestructureerde schilderijen vol gecontroleerde en daarom krachtige emotie’. David Bowie en designer Paul Smith waren bekende verzamelaars van zijn werk. Eén van zijn schilderijen mocht nooit geëxposeerd worden. Daarvoor heeft de latere Mrs. Cherie Blair, de vrouw van de Britse ex-premier, naakt model gestaan.
De tentoonstelling is het eerste overzicht van Uglows schilderkunst buiten Groot-Brittannië.

  

 

Gorssel, 9 maart 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail