Brandweer Gorssel zoekt nieuwe collega’s

Gepost in Nieuws

De brandweer heeft dringend versterking nodig van praktische mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wel van een uitdaging houden. Daarom organiseren zij woensdagavond 27 maart a.s. een informatiebijeenkomst.

BrandweerFlyer27 3 19Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelf­sprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn steeds weer nieuwe mensen nodig. Brand­weer­post Gorssel kan bijvoor­beeld mensen gebruiken die ook overdag beschikbaar zijn. Maar ook als u overdag slechts enkele uren vrij heeft (bijvoor­beeld als de kinderen naar school zijn, of bij werk in ploegen­dienst) dan zijn er mogelijkheden.

Brand blussen is niet de enige activiteit van de brandweer. De brandweer is er ook voor het voorkomen van brand, voor hulp bij ongevallen en assisteert bij evenementen. Mensen helpen dus, naast een gewone baan.
Een brandweerman of -vrouw moet sportief en stress­bestendig zijn en een praktisch instelling hebben. Het is teamwork en er komt nog een opleiding bij.

Interesse?
Voor belangstellenden wordt woensdag­avond 27 maart 2019 vanaf 19.30 uur een informatie­bijeenkomst gehouden in de brandweer­kazerne. Het duurt tot ongeveer 22.00 uur. De kazerne is aan de Hoofdstraat 14 in Gorssel.
  

  

  

Gorssel, 14 maart 2019

    

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail