Geslaagde NL Doet bij de Kompasnaald

Gepost in Nieuws

Ook scoutingverening De Kompasnaald deed mee aan de landelijke vrijwilligersdagen NL Doet. Er is twee dagen hard gewerkt bij de Gorsselse meidenscouts. Benieuwd hoe dat gaat bij de scouting? Kom een kijkje nemen.

KompasnaaldNLDoet19Nieuwe bestrating voor het clubhuis.
Bekijk meer foto's via de pop-up (klik op de foto)
Vrijdagmorgen al werd het startsein gegeven voor de actie NL Doet bij de Kompas­naald. Twee vrijwilligers haalden alvast de helft van de tegels voor het clubhuis aan de Kwekerijweg weg, zodat zaterdag­morgen vroeg begonnen kon worden met het leggen van de stoep. Zo konden de vrijwilligers van NL Doet die ochtend al weer over de nieuwe bestrating naar het clubhuis. Na de koffie werden de taken verdeeld. Ondanks het natte weer ging iedereen enthousiast aan het werk.

Nieuwe vloer
De scouts, samen met de leiding en een moeder, gingen schilderen. Het houthok werd opnieuw ingepakt, zodat er plaats was voor het hout dat gekloofd moest worden. Met een motorzaag werden de bomen die vorig jaar december omgezaagd werden, omdat ze een gevaar opleverden voor een ieder in het bos, in blokken gezaagd. Met een houtkloof­machine werd dit weer kleiner gemaakt en in het houthok gepakt. Eén vader gebruikte de kloofbijl, zodat het houthok al snel vol zat.
Omdat de vereniging een aantal jaren geld opzij heeft gezet voor een nieuwe vloer in het clubhuis, werd het oude linoleum los gemaakt, zodat de nieuwe PVC vloer binnenkort gelegd kan worden.

Tussen de middag was er voor de harde werkers een welverdiende lunch met broodjes en soep. Daarna weer aan het werk. 's Middags hebben de welpen de kampvuurkuil opgeruimd en van het losse hout in het bos werd een houtwal gemaakt.

De Kompasnaald bedankt de vrijwilligers, leden en de leiding voor hun vele werk en de gezelligheid. En natuurlijk ook het OranjeFonds die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt.

Kennismaken met scouting?
Wil je ook een kijkje komen nemen bij scouting de Kompasnaald, meisjes vanaf 6 jaar zijn van harte welkom zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur in het clubhuis aan de Kwekerijweg 3 te Gorssel.

Informatie:   of bel met Reinie van den Vlekkert 0575-493582.

 

Gorssel, 19 maart 2019

aa

bb

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail