NLdoet groot succes bij Scouting IJsselgroep

Gepost in Nieuws

Vrijwilligers konden bij Scouting IJsselgroep dit jaar maar liefst twee dagen meehelpen tijdens NLdoet. Op de planning stonden enkele bos- en graafwerkzaamheden.

ScoutsIJusselgroepNLDoet2019 1Omdat het bos steeds minder schuil­mogelijk­heden voor spellen van de scouting bevatte, is een deel van het bos – ten noord­westen van de kampvuur­kuil – gekapt. Hiervoor in de plaats zijn ongeveer 600 stuks bos­plantsoen geplant. Het bos oogt nu nog een beetje kaal, maar zal over enkele jaren weer volledig dichtgroeien. Zo zal er meer gelaagdheid in het bos ontstaan en komt er een grotere variatie aan inheemse boom- en struiksoorten. Er is voor gekozen om direct een groot deel van het bos te kappen. Dat heeft hoofd­zakelijk te maken met de factor licht. Bij een gesloten boomlaag is het voor jonge beplanting vrijwel onmogelijk om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom moesten direct vrij veel bomen wijken voor de nieuwe aanplant.

ScoutsIJusselgroepNLDoet2019 2Daarnaast is een internet­kabel en een grond­kabel naar het Hordehol gelegd. Hierdoor beschikt het Hordehol nu ook over internet. Daarnaast wordt het pad aan één kant voorzien van verlichting. Dit is handig voor de kinder­opvang van Graaf Jantje die sinds kort is gevestigd in het gebouw, waardoor ouders gemakkelijk de weg kunnen vinden als ze hun kinderen tegen het einde van de middag op halen.
  

Gorssel, 24 maart 2019

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail