Opening Bachweken in Museum MORE

Gepost in Nieuws

De ‘Bachweken Lochem’, een initiatief van de stichting Bach­weken Lochem, worden in 2019 voor de derde keer georganiseerd. Van 30 maart tot en met 19 april 2019 zijn er op veel plaat­sen in de gemeente Lochem uit­voeringen in kerken, musea en zelfs op straat, met veel verrassende invals­hoeken. De feestelijke opening vindt plaats op 30 maart 2019 in Museum MORE in Gorssel. De avond bestaat uit drie onderdelen: een twee­tal concerten en een rondleiding door het museum. 
Voor deze openingsavond zijn nog kaarten beschikbaar.

Feestelijke opening
Johannette Bachweken Lochem kleinSopraan Johannette ZomerWethouder Henk van Zeijts opent de Bachweken in Museum MORE om 19.30 uur en daarna worden in drie groepen de verschillende onder­delen bezocht:

  • Concert van Johannette Zomer (sopraan) en Siebe Henstra (klavecimbel) in de trouwzaal van Museum MORE met werken uit het Notenbüchlein van Anna Magdalena Bach.
  • Kunsthistorica Frederike Upmeijer neemt de groepen mee voor een rondleiding ‘Dwars Kijken’ in het museum.
  • Concert van contrabassist James Oesi tussen de kunst van de Zwitserse broers Barraud, aan wie in Museum MORE een overzichtstentoonstelling is gewijd.

Achtergrond Bachweken
Bachweken museum More app kleinVoor de openingsavond in Museum MORE op 30 maart zijn nog kaarten beschikbaarDe stichting Bachweken Lochem laat met de ‘Bachweken’ de componist Bach in de weken voor Pasen tot leven komen in de gehele gemeente Lochem, in allerlei uitvoeringen en voor allerlei groepen mensen. Er zijn in die weken in de gemeente veel mensen actief met het organiseren van uit­voeringen en lezingen rond Bach. Bekend voo­rbeeld is de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Gudula­kerk in de stad Lochem, maar er zijn ook uitvoeringen op kleinere schaal in bij­voorbeeld museum STAAL in Almen. De stichting Bachweken Lochem coördineert deze uitvoeringen en voegt daar eigen activi­teiten aan toe, zoals workshops en pianospelen voor ouderen op locatie.
Ook Gorssel hoort daar nu dus bij, met de openingsavond in Museum MORE.

Kaartverkoop
Voor de openingsavond zijn nog kaarten beschikbaar.
Kaarten kosten € 37,50, inclusief koffie/thee, twee drankjes en een hapje. De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen, dus houdt u er rekening mee dat er een ticket (à € 15,50) gekocht moet worden of neem uw museumkaart mee. 
Reserveren kan via deze link


Gorssel, 25 maart 2019

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail