Procedure windturbines Eefde van start

Gepost in Nieuws

IJsselwind B.V wil twee windturbines bouwen ten noorden van het Twente­kanaal, op grond­gebied van de gemeente Zutphen. Ook het Waterschap Rijn en IJssel wil een turbine plaatsen op De Mars nabij Fort de Pol in de gemeente Zutphen. Het plan­gebied grenst aan Eefde-West (gemeente Lochem), waar veel verzet is tegen de komst van het wind­park.

Procedure
Windpark kleinPlangebied windpark IJssselwindOm de windturbines te kunnen bouwen en de ontwikkelingen in het gebied mogelijk te maken is een bestemmings­plan­herziening nodig. Ook moeten vergunningen worden aan­gevraagd. Het college van de gemeente Zutphen brengt het bestemmingsplan en de vergunning­­aanvragen nu tegelijker­tijd in procedure. 

Inzage
Voor de ontwikkeling van de drie windturbines en de actualisatie van het bestemmings­plan liggen tot en met donderdag 2 mei 2019 onder meer ter inzage: het Ontwerp­bestemmingsplan, de Milieu­effect­­rapportage Windpark IJssel­wind en de verschillende Ontwerp-vergunningen. 
Tijdens de inzageperiode kan iedereen een zienswijze indienen op deze ontwerpbesluiten. 
De plannen zijn in te zien in het gemeentehuis van Zutphen, bij Wate­rschap Rijn en IJssel en bij de provincie Gelderland. De stukken zijn ook in te zien via deze pagina op de website van de gemeente Zutphen. 

Inloopbijeenkomst
Op 4 april 2019 organiseert de gemeente Zutphen een inloopbijeenkomst van 19.30 tot 21.00 uur in Hart van Eefde, Jolinkweg 2 in Eefde. 


Redactie Gorssel.nl
26 maart 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail