Moordspel in het studentenhuis

Gepost in Nieuws

Vrijdagavond 5 april 2019 was het druk in TheaterErf ’t Walle in Gorssel. De ‘toneelplus groep’ (kinderen uit groep 7 en 8 en van de middel­bare school) bracht een drama voor het voetlicht, getiteld ‘Het studenten­huis’. Het publiek mocht op zoek naar de moorde­naar.

Het stuk
Moordspel3 kleinHet stuk draait om acht studenten, die wonen op de eerste en tweede verdie­ping van een pand dat ze huren van hospita Hannie. Hannie is niet zo aardig, ze stoort de studenten voort­durend op een onprettige manier. Bijvoorbeeld als de muziek te hard staat bij het oefenen van een dans of een lied, of tijdens het pizza eten. De studen­ten raken geïrriteerd en besluiten Hannie uit de weg te ruimen. Ze worden hierbij gesteund door buurvrouw Betsie. ­
Moordspel2 kleinDe scènes volgen elkaar snel op. Het licht gaat uit als Hannie een doodskreet slaakt terwijl ze van het balkon ‘valt’. 

Moordspel
Daarna is het publiek aan de beurt; ouders, opa’s en oma’s en vriendinnen moeten er achter zien te komen wie Hannie van het balkon heeft geduwd en waarom. 
De toneelplus groep had het moordspel goed gespeeld, want er waren maar een paar mensen die het antwoord goed hadden!
Compliment voor Anna, Doortje, Elles, Isa, Lotte, Maureen, Qianne, Rosalie en Sophie, want ze bedachten het script van ‘Het studentenhuis’ samen, na veel gezellige oefen­avonden in TheaterErf ’t Walle. 

TheaterErf ’t Walle
Moordspel1 kleinDe naam TheaterErf ’t Walle is gekoppeld aan IJsselboerderij en melkvee­houderij ’t Walle in Gorssel, thuisbasis van Wilma Makkink. In de grote kap­schuur heeft ‘TheaterErf’ een plekje gevonden. Wilma geeft er toneel­lessen aan kinderen in verschillende leeftijdsgroepen en er zijn voorstellingen, soms ook elders op het erf.
Een van de groepen is de genoemde toneelplus groep. De kinderen komen uit Gorssel, Epse en Eefde en zitten in groep 7 en 8 en op de middelbare school. Ze hebben al een aantal jaren tonee­lervaring en dagen elkaar uit door de voorstellingen zelf te maken, met tekst of via improvisatie.


Gorssel, 9 april 2019

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail