Onderscheiding voor oud-bestuursleden IJsselgroep

Gepost in Nieuws

Bij de afsluiting van het seizoen 2018/2019 van Scouting IJsse­lgroep Gorssel zijn zeven oud-bestuursleden door Scouting Nederland gedecoreerd voor hun jaren­lange en niet aflatende inzet. Ze waren al eerder terug­getreden als bestuurslid, maar tijdens de seizoen­afsluiting op 13 juli 2019 werden ze speciaal in het zonnetje gezet. Ook voor Scouting Nederland was dit een uniek moment en daarom was de voo­rzitter van Scouting Nederland, Jaap Boot, speciaal voor deze gelegen­heid naar Gorssel gekomen om waarderings­tekens uit te reiken.

Edelherten en Vossen
ScoutingMedaille kleinVan links naar rechts Jannie de Vos - Hietbrink, Henk Hietbrink, Henny Korterink, Eppie Brummelman, Diana Kroeze - Bekkernens en Tonny Wunderink. Geert Hiethaar ontbreekt op de fotoIn het bijzijn van (oud)leden en ouders zijn er in totaal vier Gouden Edelherten uit­gereikt aan Geert Hiethaar, Henk Hiet­brink, Jannie de Vos-Hietbrink en Tonny Wunde­rink en drie Gouden Vossen aan Diana Kroeze-Bekkernens, Eppie Brummel­man en Henny Korterink. Bij de uitreiking stonden Jaap Boot en Gerrit Groot-Wassink (erevoorzitter Scouting IJssel­groep) uitgebreid stil bij de unieke prestaties van de oud-bestuursleden. In Nederland vervult een vrijwillig bestuurs­lid een functie gemiddeld vier jaar. De minimale termijn van deze groep is tien en de maximale termijn 30 jaar. Hier­uit blijkt wel dat je een scout bent voor het leven en dat je, eenmaal betrokken, op vele vlakken actief bent en blijft. 
Komend seizoen viert Scouting IJsselgroep haar 75-jarig met verschillende spectacu­laire activiteiten. Wie geïnteresseerd is, is van harte welkom om een keer te komen kijken.


Gorssel, 15 juli 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail