Goed seizoen voor Dommerholtsveer

Gepost in Nieuws

Zondag 27 oktober is de laatste vaardag van dit jaar voor het veer Gorssel-Wilp. De winterstop duurt tot medio april volgend jaar. Dus komende dagen kunnen wandelaars en fietsers nog even genieten van het zachte nazomerweer, van de mooie IJssel, naar museumcafé De Kribbe of op de fiets voor een ‘Rondje IJssel’ via Deventer of Zutphen.

Goed seizoen
Veer CarlaKistemakerDommerholtsveer - Foto Carla KistemakerDe beheerder van de veerdienst, Wytze van der Velde kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Het veer is het hele seizoen in bedrijf geweest. Dat was vorig jaar wel anders. Toen kon de veerboot vanwege extreem laag water vanaf 5 augustus 2018 tot het einde van het seizoen, totaal 12 weken, niet aan­leggen aan de droog­gevallen pontons. In een aantal andere jaren werd het veer juist vanwege hoog­water uit de vaart genomen. Maar dit jaar kon gewoon het hele seizoen gevaren worden en met het mooie weer werden bijna de bezoekers­aantallen van het topjaar 2017, met het evenement de IJssel­biënnale, gehaald. Van der Velde verwacht dit jaar net onder de 55.000 overzettingen uit komen.

Nog een paar dagen
Wandelaars en fietsers kunnen dus nog tot en met zondag de IJssel oversteken, museum­café De Kribbe bezoeken, of het rondje IJssel-Zutphen fietsen. Meer hierover leest u op de pagina ‘Naar de overkant van de IJssel’ in de rubriek Erop uit van Gorssel.nl. gebruik daarvoor onder­staande link.
 

 

Redactie Gorssel.nl
23 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail