Sinterklaas in Gorssel

Gepost in Nieuws

De verslaggever van het Algemeen Nederlands Pietenpersbureau (ANP) stuurde Gorssel.nl een nieuwsbericht over de aankomst van Sinter­klaas op 5 december 2019. Zou er iets aan en rond Sint veranderd zijn? Ga zelf kijken!

Sint met de tijd mee?
Sint2018 FB 122 kleinIntocht Sinterklaas 2018. De derde foto is gemaakt door Paula KorteHet is niemand ontgaan: de intocht van Sinterklaas was in 2019 toch anders dan anders: de stoom­boot ingewisseld voor een trein, Amerigo met pensioen en een nieuw paard in de stal met de naam ‘Ozosnel’.
Is het een signaal dat Sinterklaas het anders wil? Zou zelfs Sinter­klaas met de tijd meewillen? Het verbaast  dan ook niet dat Sinterklaas met een heuse make­-over schijnt te hebben mee­gedaan en ook zijn Pieten heeft aangemoedigd eens anders voor de dag te komen. 

Nieuwe kleren?
Sint2018 FB 23 kleinDe kinderen van De Vullerschool is gevraagd om nieuwe kleren voor Sinter­klaas te bedenken. Dus het wordt spannend hoe Sinterklaas er op 5 december uitziet als hij aanmeert bij de veer­stoep in Gorssel. Gaat Sint voor Sint 3.0 of houdt hij het graag bij het oude?

Met eigen ogen
Wie dit met eigen ogen wil zien, wordt uitgenodigd om op donder­dag 5 december naar Gorssel te komen en samen met de kinderen van de Vuller­school Sinterklaas op te halen bij de veer­stoep. De stoet vertrekt om 8.30 uur vanaf school aan de Veldhofstraat, waarbij de school­kinderen vooroplopen.
Sint2019 kleinDe begeleiders willen graag overzicht over de kinderen houden, dus ouders en bezoekers, jong en oud, wordt gevraagd achter de school­kinderen aan te sluiten. De route loopt via de Hoofdstraat, Esdoorn­laan, Molenweg, oversteek bij ’t Elf Uur en de Veerweg naar de veerstoep. Sinterklaas en zijn pieten worden daar rond 9.00 uur verwacht. Vervolgens gaat het met Sint voorop via dezelfde route terug naar de Hoofd­straat. Rond 10.00 uur komen ze aan op het plein bij Den Oldenhof, waar ze natuurlijk zingen, op pieten­gekkigheid rekenen en goed kunnen kijken of Sint nu echt een metamorfose heeft onde­rgaan. Tegen 10.30 uur gaan de kinderen weer terug naar de Vullerschool, waar hun Sinterklaas­­feest wordt voortgezet. 
Tot ziens op 5 december!


Gorssel, 28 november 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail